{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nedžad Jusić tvrdi da su lažirani izbori u Tuzli

15.11.2012. u 17:25
23
30
Nedžad Jusić tvrdi da su lažirani izbori u Tuzli
23
Nedžad Jusić tvrdi da su lažirani izbori u Tuzli
Nedžad Jusić (Foto: Klix.ba)
Nedžad Jusić, predsjednik Udruženja Euro Rom, koji je na nedavnim lokalnim izborima bio nezavisni kandidat za vijećnika iz reda nacionalnih manjina u Općinskom vijeću Tuzla, tvrdi kako je Općinska izborna komisija Tuzla lažirala rezultate izbora.
Podsjetimo kako je iz reda nacionalnih manjina u Općinsko vijeće Tuzla ušao Mehmed Mujić iz SDP-a, koji je imao deset glasova više od Nedžada Jusića.

"Javno se pitam da li je izborni zakon jednak za sve? Može li ijedan nezavisni kandidat pobijediti stranačke mašinerije? O čemu se radi? U vreću sa 81 glasom koje su prikupili mobilni timovi neko je, svjesno ili ne, ubacio još sedam koverata. Ta vreća je otišla za Sarajevo, a kada su u CIK-u vidjeli da ima više koverata od dostavljenog spiska glasača odlučili su da uopšte ne broje glasove, odnosno da ih ponište", kaže Jusić.

Prema njegovim saznanjima, on je imao 55 glasova u toj vreći i s tim glasovima bi postao općinski vijećnik.

"U Izbornom zakonu stoji da se organizuje novo glasanje ako odluka CIK-a direktno utječe na pobjednika. Ponovili su glasanje u Vukosavlju, ali ne i u jedinicama 050-A-MO01 i 051-A-MO02. Ja ću se žaliti Ustavnom sudu, jer smatram kako zakoni u ovoj zemlji nisu jednaki za sve", navodi Nedžad Jusić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: