BiH
7

Nedeljko Čubrilović: Stručna javnost nije dovoljno upoznata o Zakonu

Piše: G. D.
Nedeljko Čubrilović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nedeljko Čubrilović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je danas po završetku skupštinskog zasjedanja da su svi problemi u vezi sa spornim Zakonom o javnom redu i miru nastali zbog nesporazuma i pogrešnih tumačenja obrazloženja ovog akta.

"Obavio sam desetine razgovora sa predstavnicima strukovnih udruženja. Sada ne mogu da se sjetim sa kim sam sve razgovarao, ali predstavnici tih udruženja nisu imali primjedbe na tekst Zakona, niti na njegovo obrazloženje", rekao je Čubrilović.

Na pitanje kako komentariše tvrdnju Dragana Čavića da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač obmanuo javnost tvrdeći da ista odredba postoji i u sličnom zakonu u Republici Hrvatskoj, Čubrilović je odgovorio:

"Meni su pokazali dio tog zakona u kojem se internet pominje kao javno mjesto, doduše u drugačijoj formi. Ne mogu sad da se sjetim kako je tačno tamo pisalo, ali sam dobio na uvid taj dokument. Human rights watch i strane ambasade su osudile ovaj zakon. Ne mislim da tamo sjede neznalice, jer se njihovo mišljenje razlikuje od mišljenja skupštinske većine, ali sam uvjeren da oni nisu dovoljno upoznati o ovom zakonu", istakao je Čubrilović.

Podsjećamo, Narodna skupština RS usvojila je danas Zakon o javnom redu i miru sa 46 glasova "za".