Zastupnik SDS-a
354

Nebojša Vukanović: Milorade odlazi, oslobodi narod svog terora

M. A.
Nebojša Vukanović (Foto: Blic.rs)
Nebojša Vukanović (Foto: Blic.rs)
Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, večeras se obratio prisutnim na protestima opozicije u Banjoj Luci protiv režima te je u više navrata ponovio kako je era Milorada Dodika pri kraju i da će se oni mirno boriti protiv nasilja.
"Rat kriminalu, rat nasilnicima, rat duševnim bolesnicima, rat ratnim profiterima i rat podjeli među braćom. Ovim riječima je Miloš pokrenuo ustanak prije 200 godina, a mi to činimo noćas. Idemo gandijevski, mirno na njihove šake i puške. Ne smijemo se bojati njih niti nasjedati na njihove provokacije. Nikada im se nećemo predati i nema stajanja do konačne pobjede i slobode. Ovdje su bili sa nama neki koji su sada s one strane. Najveći ratni profiter je okupio veterane da mu čuvaju bisage koje je sam opljačkao. Ne nasjedajte na podvale luđaka koji je potpuno izgubio razum. Milorade, odlazi, oslobodi narod svog terora", poručio je Vukanović.

On je dodao kako stanovnici manjeg bh. entiteta ne smiju dozvoliti da ih iko dijeli. Dugo se nije desilo da opozicija i vlast pravi proteste na istom mjestu i u isto vrijeme, istakao je Vukanović, te je podvukao kako ih ne mogu umiriti za 50 KM. Poručio je i to da niko ne smije podvaljivati Narodnoj skupštini krive dokumente.

"Na kraju se želim posebno obratiti međunarodnoj zajednici koju su neki nazivali i kurvom. Ona je izvor zla, podržava nasilnike, daje kredite iako mi svi nismo marionete u vašim rukama. Vodite za sobom svoje čauše Dodika, Bakira i Čovića. Vi želite od nas napraviti koloniju, od naše djece praviti Amerikance i Austrijance kao što ste nakada odvodili našu djecu u janičare", poručio je.

Jedan od narednih protesta Nebojša Vukanović najavlje i ispred institucija OHR-a jer žele, kako kaže, razbiti zlo. Ističe da "nasilnike rasturaju bez ikakvih resursa" te dodaje kako će zaustaviti podjele u srpskom narodu.