{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ne vjerujem da će žrtve srpske agresije dobiti satisfakciju"

S
26.5.2011. u 17:28
0
21
"Ne vjerujem da će žrtve srpske agresije dobiti satisfakciju"
0
"Ne vjerujem da će žrtve srpske agresije dobiti satisfakciju"
Stjepan Kljujić
Stjepan Kljujić, bivši član ratnog Predsjedništva RBiH, tvrdi da je hapšenje Ratka Mladića, bez sumnje, Tadićev ulog za podršku Zapada.
"Boris Tadić je odlučio da zadrži vlast u Srbiji ne pitajući za cijenu, a s druge strane Zapad će podržati takvu Srbiju. Postavlja se pitanje da li će žrtve srpske agresije dobiti satisfakciju. Ja ne vjerujem! ", kaže Kljujić u izjavi za Sarajevo-x.com.

Ističe da je predsjednik Srbije izabrao pravi trenutak za hapšenje zlikovca iz Kalinovika jer će za sedam dana u Vijeću sigurnosti biti razmatran izvještaj Sergea Brammertza.

"Slušao sam Tadića na konferenciji za novinare i vidim da on smatra da je s ovime sve završeno, međutim, nije tako. Mislim da je Srbija morala da kaže zašto je tako dugo čekala na hapšenje i da snosi posljedice Mladićevog djelovanja. Da bi se to uradilo trebat će naći svjedoke i opisati događaje. Ishod takvog procesa morao bi donijeti promjene našoj tužbi u Haagu za agresiju i genocid. U Sarajevu bi trebalo napraviti tim stručnjaka, koji će voditi taj proces, ali ne vjerujem da u BiH postoje političke snage koje bi se trebale pripremiti za proces suđenja Mladića u Hagu", rekao je naš sagovornik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: