{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ne smiruju se požari u Nevesinju i Trebinju

F
3.9.2012. u 18:21
1
0
Ne smiruju se požari u Nevesinju i Trebinju
1
Ne smiruju se požari u Nevesinju i Trebinju
Foto: Arhiv/Klix.ba
Područje Nevesinja i Trebinja i danas je ugroženo velikim požarima.
Vatra se s planine Velež na području Nevesinja širi prema selima Sopilj i Čitluk, a gori visokokvalitetna šuma i gašenje je otežano je zbog nepristupačnog terena i intenzivne vatre. Požar na Trebinjskim brdima i dalje je aktivan u rejonu sela Zagora, a požarna linija duga je oko 10 kilometara.

Krak požara koji se spustio niz planinu Bjelasnicu aktivan je iznad sela Drijenjani, Mrkonjići, Tulje i Žakovo na sjevernoj strani Popovog polja. Trenutno je u toku gašenje kraka iznad sela Žakovo, potvrđeni je iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske

Helikopter Oružanih snaga BiH jutros od 6.10 do 9.40 sati s 18 naleta djelovao je na relaciji Mrkonjići - Drijenjani.

Na lokalitetu Bijele Gore požar je pod kontrolom. Požar, koji se od sela Klikovići i dalje širi prema selu Taleža, samo se prati zbog nepristupačnog terena. I na području Ljubinja aktivan je požar na području Vlahovića i na relaciji Žabica - Drapići - Bjelošev Do - Kruševica.

Na području Bileće u toku je gašenje požara kod sela Zvijerina, na planini Sitnica kod Brezovih Dola. Požar, koji se proširio iz Crne Gore i koji je aktivan na liniji Kapavica - Kovači - Pitoma Gradina - Golobrđe - Rogači, gase mještani i nema opasnosti po objekte.

Na području sela Baljci prati se situacija na požarištu. Ugašeni su požari na planini Čemernica i u dolini rijeke Ugar, dok je u općini Višegrad organizirano dežurstvo u rejonu Tetrebice, da se požar s Tare ne bi proširio na područje Višegrada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: