{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ne smiruju se požari u Nevesinju i Trebinju

F
3.9.2012. u 18:21
1
0
Ne smiruju se požari u Nevesinju i Trebinju
1
Ne smiruju se požari u Nevesinju i Trebinju
Foto: Arhiv/Klix.ba
Područje Nevesinja i Trebinja i danas je ugroženo velikim požarima.
Vatra se s planine Velež na području Nevesinja širi prema selima Sopilj i Čitluk, a gori visokokvalitetna šuma i gašenje je otežano je zbog nepristupačnog terena i intenzivne vatre. Požar na Trebinjskim brdima i dalje je aktivan u rejonu sela Zagora, a požarna linija duga je oko 10 kilometara.

Krak požara koji se spustio niz planinu Bjelasnicu aktivan je iznad sela Drijenjani, Mrkonjići, Tulje i Žakovo na sjevernoj strani Popovog polja. Trenutno je u toku gašenje kraka iznad sela Žakovo, potvrđeni je iz Uprave Civilne zaštite Republike Srpske

Helikopter Oružanih snaga BiH jutros od 6.10 do 9.40 sati s 18 naleta djelovao je na relaciji Mrkonjići - Drijenjani.

Na lokalitetu Bijele Gore požar je pod kontrolom. Požar, koji se od sela Klikovići i dalje širi prema selu Taleža, samo se prati zbog nepristupačnog terena. I na području Ljubinja aktivan je požar na području Vlahovića i na relaciji Žabica - Drapići - Bjelošev Do - Kruševica.

Na području Bileće u toku je gašenje požara kod sela Zvijerina, na planini Sitnica kod Brezovih Dola. Požar, koji se proširio iz Crne Gore i koji je aktivan na liniji Kapavica - Kovači - Pitoma Gradina - Golobrđe - Rogači, gase mještani i nema opasnosti po objekte.

Na području sela Baljci prati se situacija na požarištu. Ugašeni su požari na planini Čemernica i u dolini rijeke Ugar, dok je u općini Višegrad organizirano dežurstvo u rejonu Tetrebice, da se požar s Tare ne bi proširio na područje Višegrada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: