Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako hoćete pravu istinu; -Kosovo nikada nije bilo srpsko! Kosovo jeste bilo u sastavu SFRJ, ali u Srbiji nikada, sem za vrijeme kada su Srbi vodili ratove sa susednim zemljama, a to je trajalo samo do onog dana kada su Kosovari dobili priliku da osamostale Kosovo. Tj. čekali da dođu na red. Kao što je to učinila Slovenija, C. Gora itd. Na Kosovu su Turci dozvolili da Srbi žive mirno, čak im je Tursko Carstvo pomagalo u izgradnji Crkava i obezbjeđivalo elemente za obrazovanje, jer su Srbi bili, neću reći ovo iz mržnje, nego zaista su bili prljav, nekulturan, neobrazovan, izgubljen, itd. narod.
@Sentinel- Nacijom se busaju samo oni koji nemaju nikakvih individualnih kvaliteta.Bosnjak,Srbin,Hrvat,nemoguce je na osnovu toga reci da li je neko inteligentan,vrijedan,dobar radnik i,na kraju krajeva,dobar covjek. U Americi su svi Amerikanci,medjutim,onim \"ja sam Amerikanac\" i \"mi Amerikanci\",sluze se samo oni koji apsolutno nicim nisu pomogli da ta drzava i nacija postane ono sto je danas.Mozes ih voljeti ili mrziti,ali USA su najbolji pokazatelj ljudske sposobnosti,sta su ljudi u stanju napraviti za veoma kratko vrijeme.Drzava koja je nasla nacin da sebi privuce najvece mozgove modernog svijeta.Od Tesle,preko naucnika koji su radili za Hitlera u drugom svjetskom ratu,pa do hiljada Indijaca i Kineza koji danas rade za Intel,Microsoft,itd.I svi su Amerikanci! Prvo budi covjek pa onda sve drugo.Tesko je to kad ti pobjesnjeli popovi i hodze trube kako su samo oni u pravu,ali moze se.
KASNO MARKO NA KOSOVO STIZE! ehehe
@ Bosanac Grijesis, ponovo prijatelju!!! Ja sam rekao Iran zato sto je IR a koliko znam da su svi muslimani braca, tako da...nisam mislio da ti tetka tamo zivi. Ta armija BiH o kojoj govoris i u koju se kunes ne postoji isto kao sto ne postoji vojska RS. Sve je isto samo su dodali grb BiH na lijevu ruku, sa ostavljenim starim, bolnim obiljezjima. Vrijeme definitivno ne radi za BiH jer je danas nakon 20 godina daleko bliza raspadu nego 95, kada se u stvari samo smirile. brcko , Srebrenica i Drvar su pitanja koja se mogu rijesiti za jedan vikend referendumom stanovnistva!!!
Pametne reci harisano,pametno zboris. Nego kad ces se vratiti poreklu? Jedini nacin da bosnjaci za uvek pacifiziraju svoje istocne,kr.volocne,gen.ocidne i veoma ra.toborne SRBE je da se vrate svom poreklu. Izdali ste kr.v svoju i tu pomirenja nema jer neki to nikad nece oprostiti. Sa tim potezom BIH bi se zauvek resila ra.tova postala samostalna bez ikakvih cepljenja(nek se kr.vat onda cepi ako sme) to bi resilo glavne probleme i drzava bi konacno prosperirala u pravom smislu. Ili ovako dalje i svake toliko kl.anja. Nije lako normalno ali prave odluke nikad nisu lake.
Niko od ovih \"komentatora\" ne zeli BiH opisanu u ustavu (multi-kulti itd.).Svi bi htjeli isto,problem muslimana je sto nemaju rezervnu domovinu i BiH im je jedina opcija.Kriju se iza \"mi hocemo Bosnu\",dok ovi iz preostalih torova otvoreno zele postati djelom \"matice\". Ne znam koliko dugo ce svjetu biti zanimljivo da odrzava na zivotu ovog Frankenstajna kojeg su zlikovci sa svih strana napravili u Dejtonu.Dobra strana tog \"ugovora\" je to sto je s njim stao rat (bio sam u Bosni i ne sjecam se nikog ko se nije radovao).Upravo zato mislim da vecina \"komentatora\" u stvari nemaju pojma o cemu govore kad krenu sa svojim izjavama tipa \"hajde krenite da vas rasturimo kao sto smo vas...\". Niko nikog nije rasturio,desetine hiljada su pogubile glave zbog nacionalista ,bivsih robijasa koji su htjeli svoje male drzavice,i jednog psihopate,komuniste,koji je htio veliku. Savjet djeco,naucite zivjeti zajedno ili cete vidjeti sta znaci rat,nije ni malo kao vase video igre.
@brutalno Vojska BiH neće nikoga napadati ali će se itekako znati braniti,to što se ti nadaš da će nestati ,varaš se NIKAD,nestanak Vojske BiH bi bilo lkolektivno samoubistvo i BiH i Bošnjaka kao većinskog naroda. \"bratski iran\"mene ne zanima,to ti je neko propagandom utjerao u glavu,ponavljam mene iran zanima kao lanski snijeg,mene zanima BiH. Tebi alo su turci šta nažao učinili u prošlosti izvoli imaš način da tražiš svoja prava,postoje sudovi u Strazburu,pa neočekuješ da ću to ja raditi umjesto tebe. Armija BiH se približava NATO-u i to je njezin cilj a cilj je i da A BiH bude solidna vojna snaga. RS mora poštovati dejtonski sporazum,pa šta će mo sa Brčkim,i Brčko je dejtonska kategorija isto kao i RS,Brčko je dio BiH za sva vremena i nemože se od nje otuđiti na miran način,može samo NATO ako odluči a to je malo vjerovatno.
On je naznačio i da je muslimanska strana \"koristila Sarajevo da bi održavala status žrtve\" i \"zloupotrebljavala civilne objekte\", uključujući i bolnice, smeštajući oružje u njihovoj blizini, da bi izazvala odgovor srpskih snaga. Mol je potvrdio i da je Armija BiH otvarala vatru iz okoline komande Unrpofora u Sarajevu i da je on, kao jedan od zapovednika posmatrača, više puta pozivao muslimanske oficire da to ne čine.
Dodik,Spiric i Company samo napaljuju glupi,primitivni srpski narod.E moje budale.Vasa je samo uza Srbija i pokrajina Vlaska u Rumuniji a to ste vec davno zaboravili
@ doors pa ja nisam ateista ja sam agnostik ali kakve veze ima religija sa nacionalnom pripoadnosti. Da vrijeme ce pokazati, kao sto pokazuje ovih 20 godina mira sta je ta Bosna i kako je nastala. Meni niko ne sudi, sudi se zlocincima a ne obicnim ljudima (a ti ako mislis da Izetbegovicu i Tudjmanu nije mjesto zajedno sa Radovanom i Milosevicem to je tvoj propust), svaki idiot treba da odgovara za ono sto je navodno pocinio u moje ili tvoje ime, ali cak i da su svi, mislim 100% optuzenih Srbi, to opet ne rjesava nas problem, zar ne?
@ Bosanac Veoma jaki argumeti, pa tih zlocina kralju je bilo s svih strana, koliko Bog zna....A ta vojska o kojoj pricas niti koga moze napasti niti se od koga moze odbraniti, niti ce realno moci, to su ti zrtveni janjci americke demokratije i ginu po Afganistanu a kako se cini uskoro ce i po bratskom vam Iranu kosti ostavljati. Srbi su se nakom 500 godina kljanja i nabijanja na kolac, pa 41-45, pa 92 napokon opametili, bar kada ste vi u pitanju, a RS ce biti slobodna i to bez metka, jer je to volja naroda a 90-te su pokazale da se protiv volje naroda ne moze...A ta vojska za koru hlljeba cuva americko oruzje po svijetu, a ima i srpske sirotinje u istoj koliko hoces. Ja sa nadam da ih za godinu dana nece biti. To je cijena tih 24% koje su vam ameri dali i koje ste duzni, kralju, i naplata vam slijedi u prvom sledecem americkom ratu, a i sam vidis da su se posmetali i izdivljali od sile.
@realista @dragi @ipak @vidimo @vidite li @znamo @razmislite @bijeg ..itd kabadahija kad vec mjenjas nickove onda promjeni i IP adressu ako znas sta je to, pa nisu ti ovo gusle pa da se moRe biti nezna ko je zadnji svirao :)
@brutalno Ovako druže,za mir sam uvijek ali poslije zadnjeg rata Bošnje vas se više NE BOJE,vaši zločini su Bošnje dobro opametili a vrijeme je na strani BiH.Vojska BiH je sve organizovanija,pošto Srbi nisu za BiH svakim danom će ih biti sve manje i u vojsci a mladi vojnici se uglavnom popunjavaju iz bošnjačkog i nešto veoma malo iz hrvatskog korpusa.Srbi će ići služiti vojsku u srbiju i tamo ostati a Bošnje će služiti odnosno biti profesionalni vojnici buduće snažne Armije BiH koja je jedini garant odbrane od takvih kao što si ti. POZDRAV DOMOVINI
:)))))pa nije smak svijeta,rušeno ih je na hiljade i opet su obnovljene,vijest ništa posebno,idemo dalje,livanjskim Muslimanima poruka da budu smireni i da nastave sa povratkom a džanija će biti,to nije problem. mir i spas božiji želim vama
@ doors To sto si napisao je ravno idiotizmu i zasluzujes cistu 5-icu iz neinformisanosti. Srbe su Osmanlije unazadile kao niko, kao prvo silom (kad vec volis tu rijec GENOCIDOM) je stvorena TVOJA nacija, Boshnjacka, a kako su Srbi, narocito u Bosni glupi, a vi ste direktni potomci istih, niste mogli bolan ni jezik bratsko-turski da naucite, nego se srpskim sluzite i pljujes po pradjedu sto te napravio i njegovom ocu koji je ginuo da se to ne desi ali se ipak desilo. RS je nastala 92 kada su Boshnjaci rokali sve sto je srpsko a da je u manjini, a ne 95 u Daytonu, kako ti kazes. GT je BiH jer je ta ista nastala na smrti i paljenju, samo sto je \"u redu\" kada vi kazete da ste se branili a mi se nismo imali pravo braniti jer ste vi toboze qurtche.vi rodjaci... vi ste jadni i ko zna sta vas ceka...ko zna...ja ne zelimo nista lose nikome ali kenjate brate i izazivate da dobijete po labrnji ko majmuni mali