|

NDP poziva Vojina Mitrovića da im vrati poslanički mandat

NDP poziva Vojina Mitrovića da im vrati poslanički mandat
10
F
FENA
25.11.2014. u 11:24
74
komentara
10

dijeljenja
NDP poziva Vojina Mitrovića da im vrati poslanički mandat Dragan Čavić (Foto: Klix.ba)
Iz Narodnog demokratskog pokreta (NDP) tvrde da je Vojin Mitrović, koji je jučer na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine RS-a, "sramno izdao članove i simpatizere NDP-a, čije je glasove podrške dobio, prišao Miloradu Dodiku isključivo zbog ličnih interesa, čime je sam sebe izložio sumnji javnosti, da je on jedan od dva kupljena poslanika u parlamentu RS“.
"Sve što je naveo kao razlog istupanja iz NDP-a i Saveza za promjene bijedno je i prizemno opravdanje vlastitog izdajničkog čina i nezajažljive, beskrupulozne želje za uvećavanjem vlastitog bogatstva i stjecanja političkog utjecaja koji će mu to još više omogućiti", saopćio je NDP.

Navode da "u ušima cjelokupne javnosti RS, još odjekuju više puta ponovljene Mitrovićeve riječi iz predizborne kampanje, kada je, pod sloganom "guram dalje“, Milorada Dodika javno nazivao lopovom, navodeći primjere velike pljačke prilikom izgradnji bolnice u Bijeljini“.

"Iz svog rodnog sela Jelaz, Dodiku je poručio da je najveći kriminalac i krivac za sudbinu semberskih sela, nakon katastrofalnih majskih poplava. Cijelu izbornu kampanju Vojin Mitrović je proveo u vatrenim govorima i kritikama, prije svega na račun Milorada Dodika, vrlo često ne birajući riječi, zbog čega mu je 1.848 građana Semberije i Posavine dalo svoj glas i povjerenje. Sve do subote, 15.novembra ove godine, Milorad Dodik je za Mitrovića bio sinonim lopova, ratnog profitera i lažnog patriote, a toga dana, snishodljivo i dodvornički, naprasno je promijenio mišljenje o svom, do tada najvećem neprijatelju", navodi NDP.

Toga dana, Vojin Mitrović je, kako dodaju, "ponovo vidio svoju ranije izgubljenu šansu i odlučio stati pod skute Miloradu Dodiku i obećati mu sluganstvo i vjernost, nakon pomiriteljskog sastanka s vođom laktaškog režima“.

NDP navodi da, nakon ovog "izdajničkog čina Vojina Mitrovića, duguje ogromno izvinjenje svim građanima Bijeljine i Semberije“.

Iz NDP-a pozivaju Vojina Mitrovića da toj stranci vrati poslanički mandat koji je dobio „prevarom i time demantuje sve spekulacije u javnosti da je kupljen od SNSD-a“.

"Ako to ne učini, čestitamo Miloradu Dodiku što je, primivši Vojina Mitrovića pod svoje skute, priznao da je tačno sve ono što je Vojin Mitrović javno govorio o njemu", zaključuje se u soapćenju NDP-a.
Prijavi grešku


Komentari (74)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...