|

NB: Zatražit ćemo da se izvrši revizija o ravnoteži vojnih snaga u zemljama regiona

NB: Zatražit ćemo da se izvrši revizija o ravnoteži vojnih snaga u zemljama regiona
391
Klix.ba
12.5.2019. u 16:40
58
komentara
391

dijeljenja
NB: Zatražit ćemo da se izvrši revizija o ravnoteži vojnih snaga u zemljama regiona Foto: N. G./Klix.ba
Današnje obilježavanje dana Vojske RS-a i obraćanje Predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, je direktni napad na mir i stabilnost i predstavlja sigurnosnu prijetnju za BiH i region, poručuju iz Nezavisnog bloka.
"Za one koji ne razumiju zašto je važno da se ne dozvoli ulazak u vlast Dodikovog SNSD-a u Vijeće ministara BiH dok se ne preda godišnji nacionalni plan za NATO i dok predstavnici iz entiteta RS ne prihvate poštovanje Zakona o odbrani BiH i zašto je Bosni i Hercegovini neophodno sposobnije probosansko vodstvo i politika koja će znati i moći okupiti značajne prijatelje u svijetu koji će zaustaviti ovakve političare i napade na mir i stabilnost u zemlji i regionu, ovo je jasan znak i odgovor", kazao je predsjednik NB-a Senad Šepić.

Poručuje da bi zato pristajanje SDA ili bilo koje probosanske stranke na podršku izbora novog predsjedavajućeg VM iz Dodikovog SNSD bila velika nacionalna izdaja ove zemlje.

"Nikakve argumentacije niti sitne međustranačke trgovine ne smiju i neće proći u ovom slučaju. Nezavisni blok će zatražiti u Parlamentu BiH da se izvrši revizija i analiza poštovanja aneksa o ravnoteži vojnih snaga u zemljama regiona. Niko nema pravo bez saglasnosti drugih povećavati vojne snage u regiji i siguran sam da će nas naši partneri iz SAD i EU podržati u ovim zahtjevima. Ova priča o ratu i dizanje tenzija u BiH i regionu mora se prekinuti i mora imati jasan i institucionalan odgovor sa patriotske strane u BiH i naših prijatelja širom svijeta", poručio je Šepić.
Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...