BiH
608

Nazif Mujić se ni pod koju cijenu ne želi vratiti u BiH: Vlasti su me izdale

Klix.ba
Nazif Mujić
Nazif Mujić
Nazif Mujić, dobitnik Srebrenog medvjeda na prošlogodišnjem Berlinaleu za najbolju glavnu mušku ulogu, bit će deportovan iz Njemačke zajedno sa svojom porodicom nakon što nije dobio azil u toj zemlji.

Mujić se trenutno nalazi u izbjegličkom centru nedaleko od Berlina gdje se ovih dana održava 63. filmski festival Berlinale na kojem je učestvovao kao gost zajedno sa suprugom Senadom i djecom Šemsom, Sandrom i Danisom.

"Radije bih se objesio nego vratio u Bosnu", kazao je Mujić, prenosi navedeni francuski list.

On je dodao da je su ga bh. vlasti "izdale" i da su mu dali "loš" posao u Tuzli nakon što se iz Berlina vratio sa Srebrenim medvjedom u ruci.

"Moji sugrađani misle da imam puno novca, a ja ne mogu prehraniti porodicu. Za Rome ne postoji budućnost u Bosni i Hercegovini", kazao je on te dodao da je imao bolji tretman vlasti iz Republike Srpske nego iz Federacije.


Nazif Mujic, demandeur d'asile en Allemagne... by 20Minutes

Priznao je da nema baš najbolji odnos sa režiserom Danisom Tanovićem zahvaljujući kojem je dobio prestižnu nagradu Berlinalea.

"U BIH postoje hiljade ljudi kao što je Nazif, koji sanjaju o boljem životu, ali do sada niko od njih nije tražio politički azil", kazao je Tanović za Le Monde.

Mujić je prokomentarisao demonstracije koje se ovih dana održavaju širom naše zemlje.

"Iznenađuje me to što se demonstracije ne dešavaju svaki dan u BiH", kazao je dobitnik Srebrenog medvjeda za ulogu u filmu "Epizoda u životu berača željeza".

Kako piše francuski list Le Monde, porodica Mujić će biti deportovana iz Njemačke 26. februara.