{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Navijajmo protiv Holandije u finalu Svjetskog prvenstva"

S
7.7.2010. u 17:40
0
0
"Navijajmo protiv Holandije u finalu Svjetskog prvenstva"
0
"Navijajmo protiv Holandije u finalu Svjetskog prvenstva"
Francis A. Boyle
Advokat Udruženja građana Majke Srebrenice i Podrinja, Francis A. Boyle, pozvao je u ime Udruženja sve ljude dobre volje u svijetu, a posebno one koji će biti na stadionu u Južnoj Africi, da javno navijaju protiv Holandije u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva.
"Nacionalni tim Kraljevine Holandije će igrati u finalu Svjetskog nogomentnog kupa na dan 15. godišnjice genocidnog masakra u Srebrenici za koji je vlada Kraljevine Holandije kolektivno i individualno odgovorna po osnovu međunarodnog prava.

Zadnjih 15 godina nacionalna vlada Kraljevine Holandije laže, sakriva i opstruira dokaze o svom učešću u masakru 8.000 Bošnjaka, odraslih muškaraca i dječaka, u Srebrenici, iako je njen doprinos genocidu u Srebrenici utvrđen presudom Internacionalnog suda pravde u Hagu", navodi advokat i dodaje:

"Zbog ovih razloga, Udruženje građana Majke Srebrenice i Podrinja pozivaju sve ljude dobre volje u čitavom svijetu, a posebno one koji će biti na stadionu u Južnoj Africi, da javno navijaju protiv nacionalnog tima kraljevine Holandije kao znak simpatije prema žrtvama u Srebrenici", apelovao je Francis A. Boyle te naglasio:

"Mi nećemo odustati dok ne dobijemo pravdu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: