Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Islam porađa mržnju, progonstva i ubijanja nevinih ljudi.
Pogledajte Afiku. Tamo je nafta, zlato, dijamanti, uran, sva bogatstva ovog svijeta, pa ipak Afrikanci su najsiromašniji i najzaostaliji po svakom pitanju - samo zbog Zapada. Intervencija u Maliju nema nikakve veze sa širenjem islamofobije, to je samo izgovor da se sakrije pravi razlog - novootkrivena nalazišta urana u Maliju (lokalitet se zove Faleja). Sve rudnike urana u Nigeru kontroliše Francuska, koja je po proizvodnji nuklearnog goriva druga u svijetu (odmah nakon SAD i ispred Japana). Francuska firma Areva bacila je oko na nalazišta urana u Maliju i eto ekspresne odluke UN za vojnu intervenciju u Maliju!? Ovaj primjer je recept za sve ostalo. Fašistički aparthejd Izrahela opstaje samo uz obilatu svestranu pomoć Zapada. Čak su cionistički klubovi postali dio sportskih takmičenja u Evropi, dok egipatskih, kuvajtskih ili alžirskih klubova nema, iako je iz ovih država puno fudbalera završilo u Evropi. Da ne pominjem Nigeriju i Obalu Slonovače...
To je neviđeno Bogohuljenje, jer se čovjeku pripisuju božanska, a Bogu čovječija svojstva. Pritome su izmislili i glorificirali potpuno nelogične i kontradiktorne tvrdnje - da je čovjek Bog, pa još da je Bog umro (na krstu/križu), te da je uskrsnuo i preuzeo na sebe grijehe cijelog čovječanstva? Znači možemo raditi štagod hoćemo, ubiti milion ljudi, žena i djece, ali ako izjavimo da pripadamo kršćanstvu i slijedimo Isusa, sve nam je oprošteno?! Za koga je pripremljen Pakao? Za one što cijeli život strpljivo rade i grade svoju porodicu, pomažu slabe i nejake, rodbinu, komšije i prijatelje, nisu mrava zgazili, ali ne izjave da slijede Isusa? Ima li to logike?! Pored patološke mržnje prema muslimanima, kršćani su islamofobiju intenzivirali nakon pada Varšavskog bloka i nestanka velikog rivala, SSSR-a, ali i opravdanja za nesmanjenu proizvodnju naoružanja. Osim vjerske mržnje, problem muslimana jesu priorodna bogatstva kojim raspolažu, a na koje je Zapad bacio oko. Nafta, zlato, uran!
Za islamofobiju se poklopilo više faktora. Zapad je oduvijek smatrao da je samo on taj koji ima pravu vjeru. Nakon što su Jevreji odbacili svog poslanika Isa a.s. (Isusa), prihvatili su ga inovjerci i nakon njih Rimljani, poznati po višeboštvu. Kršćani (kako su sebe nazvali oni što tvrde da su sljedbenici Isa a.s.), su optuživali Jevreje da su krivi za smrt njihovog poslanika i njihovu vjeru, judaizam odbacili kao nepotpunu i kao iskrivljenu, a objavu izmijenjenu od strane ljudi. Nakon otprilike 550 godina, kršćani su doživjeli istu situaciju, kao Jevreji prije njih. Došao je novi i zadnji Poslanik, sa objavom koja je autentična i neizmijenjena ni za jedno jedino slovo, čovjek poslan cijelom svijetu, ne samo jednom narodu (kao dotada), ali su ga kršćani odbacili. Ne ulazeći u široko objašnjavanje, dovoljno je reći da kršćani "raspelo štuju a raspetog pljuju", nazivajući čovjeka neuzubillah Bogom.
Rekose muslimani da se treba boriti protiv islamofobije, a onda odose da vjesaju ateiste, homoseksualce, liberale i sl. Ja ne vidim kakva je razlika u ponasanju islamofoba i muslimana .Svi imaju neke drustvene skupine koje ne vole i izivljavaju se nad njima. Dvolicno je traziti svoju zastitu, a istovremeno aktivno promovisati mrznju prema nekoj drugoj zajednici.
biofa: Vjesanja se desavaju u SVIM islamskim drzavama koje se tako deklarisu po ustavu. Taj svijet pun ateista, liberala i sl. osoba nije u muslimanskim drzavama, nego u demokratskim drzavama koje nisu muslimanske i u kojima muslimani svakodnevno ubijaju neistomisljenike. Sloboda prihvatanja religije nije isto sto i sloboda iskazivanja pripadnosti nekoj drugoj religiji. Iako muslimani formalno ne smiju prisiljavati da se prihvati islam, sasvim komotno javno zabranjuju sve sto nije islamsko (alkohol, ateizam, homoseksualnost, gradnju crkava, javno pozivanje na krscanstvo i sl). Prema tome, da, tvoja religija jeste neprijateljski nastrojena prema neistomisljenicima i TREBA TI BITI SASVIM U REDU da i drugi ljudi zele tebe da netolerisu.