{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


NATO: Zapadni Balkan ide naprijed, regionalna saradnja nema alternativu

S
19.11.2018. u 17:48
23
23
NATO: Zapadni Balkan ide naprijed, regionalna saradnja nema alternativu
23
NATO: Zapadni Balkan ide naprijed, regionalna saradnja nema alternativu
Politički komitet Parlamentarne skupštine NATO-a konstatovao je da region Balkana ide naprijed, te da dijalog između država regiona, kao i regionalna i bilateralna saradnja nemaju alternativu.
Na sjednici koja je održana uoči plenarnog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a u kanadskom gradu Halifaxu, naglašeno je da će Politički komitet podržati nastojanja koja vode međusobnom razumijevanju, jačanju ekonomske saradnje i nastojanju da se kroz dijalog zatvaraju otvorena pitanja, posebno ona koja su opteretila države regiona u protekle tri decenije, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na 64. redovnom godišnjem zasjedanju Političkog komiteta učestvuju predsjedavajući delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i član delegacije Asim Sarajlić.

Tokom trodnevnog zasjedanja raspravljalo se i o bezbjednosti energetske infrastrukture u regionu srednje i jugoistočne Evrope, a diskutovano je i o aktuelnom stanju transatlantskih odnosa, o uticaju Kine na stanje bezbjednosti na sjeveroistoku Azije, o bezbjednosnim izazovima situacije u Sjevernoj Koreji, kao i o stanju u regionu Crnog mora.

Na 64. redovnom zasjedanju Političkog komiteta NATO-a član delegacije Parlamenta Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Madelene Mun izabrana je za novog predsjedavajućeg tog tijela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: