BiH
1

Nastavljena izgradnja vodovodne mreže u Dobroševićima

FENA
Radnici građevinske firme "Bujice" započeli su radove na izgradnji preostalog dijela distributivne vodovodne mreže u naselju Dobroševići.

Radi se o nastavku izgradnje vodovodne mreže za rezervoar Donji Mihaljevići, vrijednosti oko 430.000 KM, čime će biti završen projekt vodosnabdijevanja naselja u obuhvatu Regulacionog plana "Bojnik-Dobroševići".

Radovi su počeli prije tri dana, a kako je kazao rukovodilac gradilišta Edin Bisić, urađeni su iskopi u dužini od oko 250 metara i trenutno se vrši polaganje primarnog cjevovoda.

Distributivna mreža bit će izgrađena u dužini od oko tri kilometra, nakon čega će se pristupiti priključenju stambenih objekata na novoizgrađenu vodovodnu mrežu.

Radovi bi trebalo da budu završeni za četiri mjeseca. Tada će mještani, koji budu priključeni na taj sistem, konačno u domovima imati vodu iz gradskog vodovoda.

Na području mjesne zajednice Dobroševići u proteklom su periodu izgrađena dva rezervoara s 4.000 kubika vode, dvije pumpne stanice, dovodni sistemi cjevovoda i distributivna mreža.

Kapacitet rezervoara je do 5.000 priključaka, tako da će na gradsku vodovodnu mrežu moći biti priključeni i objekti koji budu u budućnosti građeni u tim naseljima.

To je jedan od najznačajnijih projekata Općine Novi Grad koji je rađen više godina, a ukupna vrijednost je 8,3 miliona KM.

"Izgradnjom ovog preostalog dijela vodovodne mreže za rezervoar Donji Mihaljevići, na gradski vodovodni sistem bit će priključeno oko hiljadu objekata", navodi Pres služba Općine Novi Grad.