{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dovršava se izgradnja vodovodne mreže u Dobroševićima

19.6.2015. u 15:32
3
0
Dovršava se izgradnja vodovodne mreže u Dobroševićima
3
Dovršava se izgradnja vodovodne mreže u Dobroševićima
U Općini Novi Grad Sarajevo danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji preostalog dijela distributivne vodovodne mreže u naselju Dobroševići u dužini od oko 2.950 metara.
Ugovor su potpisali vršilac dužnosti pomoćnika načelnika Općine Novi Grad za investicije, komunalnu infrastrukturu i stambene poslove Senka Gafić i direktor građevinske firme "Bujice“ Ahmed Boloban.

Riječ je o nastavku izgradnje distributivne mreže za rezervoar Donji Mihaljevići, vrijednosti od oko 430.000 KM, čime će biti završen projekat vodosnabdijevanja naselja u obuhvatu Regulacionog plana "Bojnik-Dobroševići“.

Radovi bi trebali biti završeni za četiri mjeseca, kada će mještani koji budu priključeni na ovaj sistem, u svojim domovima imati vodu iz gradskog vodovoda.

"Riječ je o dovršetku jednog od najznačajnijih projekta Općine Novi Grad, čija je ukupna vrijednost 8,3 miliona konvertibilnih maraka, a koji je rađen više godina. Izgradnjom ovog preostalog dijela vodovodne mreže, na gradski vodovodni sistem bit će priključeno oko hiljadu objekata“, pojasnila je Gafić.

Na ovom lokalitetu u proteklom su periodu izgrađena dva rezervoara sa 4.000 kubika vode, dvije pumpne stanice, dovodni sistemi cjevovoda i distributivna mreža. Kapacitet rezervoara je do 5.000 priključaka, tako da će se na gradsku vodovodnu mrežu moći priključiti i objekti koji se budu u budućnosti gradili u ovim naseljima. Time je dugoročno riješeno pitanje vodosnabdijevanja naselja u obuhvatu RP "Bojnik-Dobroševići“.

Obzirom na to da firma "Bujice“ već od ranije radi na ovom lokalitetu i da ima iskustva u tom poslu očekuje se da će radovi biti završeni u predviđenom roku.

"Mi smo već tri godine prisutni na teritoriji općine Novi Grad i imamo specijalizirane radnike za izvođenje ove vrste poslova, tako da očekujemo da će radovi biti završeni u predviđenom roku od 120 dana“, rekao je Boloban.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: