Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svim medicinskim sestrama koje imaju iznad 25 godina radnog staža morat će se priznati doktorske diplome, jer kako je pošlo odoše nam svi doktori i sestre vani, a radi malih plaća doktorima niko neće više ni upisivati medicinu u BiH. Plaćat ćemo mi da nam dolaze iz susjednih država doktori na terenski rad, jer svojih nećemo imati, isto kao i prevodilaca pa nam zato hrvatske firme prevode upitnik EU.
Samo naprijed. Kad se posao odnosi na ljudske živote, on mora biti najcjenjeniji i među najplaćenijim. Sa normalnim platama većina će sigurno prestati uzimati mito, jer im neće biti potreban. Naravno, uvijek će biti izuzetaka.
PODRŽAVAM POTPUNO-NEMOŽE U GRASU,VODOVODU ,TOPLANAMA-IMATI 1600 KM,----NEKA IMAJU A ISTO NEMOŽE RADNIK JKP RAD IMATI 600,700,800-PA IM KONAKOVIĆ UZME PARE OD KUPONA.---MEDICINSKI RADNIK SE MORA VIŠE CJENITI.
Mladi liječnici i oni dovoljno hrabri kupe stvari i idu raditi u Zapadnoj Evropi gdje imaju višestruko veću platu i mnogo bolje uslove rada. Oni stariji kojima se bliži kraj radnog vijeka i oni kojima se neda da mijenjaju životnu sredinu, uče novi jezik i počnu život u drugoj zemlji postali su svjesni koliko ovi prvi zarađuju i sada traže više od svog poslodavca. I neka traže - mora se više vrednovati znanje, rad, zalaganje.
Naravno, sa povećanjem plata treba očekivati poboljšanje usluge, veću radnu disciplinu, malo duže radno vrijeme itd.
na ulice boriti se za bolju buducnost nas i nase djece. 23 godine su imali da naprave drzavu i sestem a sve gore i gore. izadjite na ulice medicinari kako bi cam svi mogli pomoci
Tako je .. aBd samo da hoce krenut odnekud !
Da prepolove mobitele i prepolove nabavku vozila za jednu godinu, pare se namaknu za zdravstvo. Da ukinu paušale, eto para i za vatrogasce. Da primaju platu samo za mjesec u kojem minimalno tri puta uđu u skupštinu eto para i za školstvo. Da ukinu beneficije u restoranima, gdje je biftek 5 KM eto subvencija za predškolsko. Hoćete li još?
Podrzavam Vas potpuno! Neko mora stati ovim lopovima u kraj!
@Cuga Ne dajte se ljudi.. aBd da svi sad ustanemo.. ne pristajtr ni na sta osim na ono sto se trazili na pocetku !!!!
Hihihi. Postali nadrkani, otisle kolege, vise posla