Općina Novi Grad
57

Nastavlja se uređenje šetnica na Dobrinji i Bulevaru Meše Selimovića

Klix.ba
Općina Novi Grad Sarajevo nastavlja sa uređenjem šetnica na Dobrinji, od Dobrinjske gimnazije prema sportskoj dvorani i Bulevaru Meše Selimovića, od zgrade Općine do Otoke.

Tim povodom, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je ugovore o izvođenju radova sa direktorima firmi "Dinalsa" i "Ame" Nusretom Bajramovićem i Almedinom Omerhodžićem.

Radi se o nastavku ranije započetih projekata čijom realizacijom će se dodatno uljepšati navedeni dijelovi Novog Grada i upotpuniti mjesto za šetnju i odmor naših građana.

Dio šetnice uz Bulevar Meše Selimovića, od Nedžarića do zgrade Općine, u potpunosti je redizajniran u prošloj godini. Cijelom dužinom urađena je rasvjeta, postavljene su nove klupe, a betonske ploče zamijenjene su novim, što uz biciklističku stazu i drvored platana čini jedan lijepo uređen ambijent. Također, zeleni pojas uz šetnicu upotpunjen je novim zelenilom i sezonskim cvijećem.

"U istom dizajnu bit će nastavljeno uređenje šetališta pored zgrade Općine do mosta kod dvorane 'Vistafon', a rasvjeta uz pješačku zonu bit će postavljena do Otoke, tako da će cijela dionica šetnice od Nedžarića pa do Otoke biti osvijetljena", kazao je načelnik Efendić.

Šetnica će biti hortikulturno uređena tako da će šetačima i biciklistima biti ugodnije kretati se ovom dionicom.

Kada je u pitanju Dobrinja, u proteklom periodu uz Bulevar branilaca Dobrinje uređen je značajan dio šetnice. Uz šetnicu su izgrađena odmorišta sa klupama za sjedenje, a postojeća hortikultura je upotpunjena novim zelenilom. Posebno se u večernjim satima puno koriste klupe koje su postavljene, a prostor između je izdignut na način da je postao nedostupan za vozila i pješake kako se nebi uništavalo cvijeće i zelenilo.

Sada će se krenuti od neposredne blizine Dobrinjske gimnazije, prema sportskoj dvorani, a centralni dio trga pored dvorane u narednom periodu će biti uređen na poseban način.

Prema riječima direktora firmi koje će izvoditi radove, preostali dio šetnica bit će urađen na kvalitetan način kao i prethodni i u planiranom roku.

Oba projekta koštat će oko 176.000 konvertibilnih maraka.