BiH
75

Nastavlja se osipanje DF-a: Ilhan Bušatlić zatražio brisanje iz članstva stranke

Piše: N. N.
Ilhan Bušatlić, član Glavnog odbora Demokratske fronte i zastupnik u Zastupničkom parlamentu FBiH, podnio je ostavku na sve funkcije u DF-u.

Bušatlić je zatražio da bude brisan iz članstva DF-a te je također informisao svoje stranačke kolege da napušta i Klub DF-a u ZD Parlamenta FBiH.

Bušatlić kao prvi razlog za ostavku navodi suspenziju Statuta DF-a i procedura na kojima se temelji stranka i njen rad, te uvođenje samovlašća.

Činjenicu da u stranci i u Domu naroda PS BiH ostaje Sifet Podžić dok su iz stranke isključeni Emir Suljagić i Reuf Bajrović, Bušatlić naziva dezavuisanjem javnosti i farsom.

"U DF nisam ušao zbog Željka Komšića, nego zbog svojih uvjerenja i odbijam da mislim glavom Željka Komšića", navodi Bušatlić u svojoj ostavci.

Bušatlić zamjeri rukovodstvu i što nikad nije podnijelo finansijski izvještaj o poslovanju stranke, izvještaj o troškovima kampanje.

"U vrijeme dok stranka iz budžeta dobija između 600.000 i 800.000 KM na godišnjem nivou, od članstva se traži da svojim parama finansira troškove kancelarija, telefona...", navodi Bušatlić.

Bušatlić se na kraju javno ograđuje od politike DF-a i samog rukovodstva stranke.