{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavlja se obnova vodovodne i kanalizacione mreže na Vratniku

3.8.2015. u 11:06
0
0
Nastavlja se obnova vodovodne i kanalizacione mreže na Vratniku
0
Nastavlja se obnova vodovodne i kanalizacione mreže na Vratniku
Sporazum o finansiranju/sufinansiranju nastavka projekta za izvođenje radovova na rekonsturkciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Strošići na području općine Stari Grad potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Senad Hasanspahić sa načelnikom ove općine Ibrahimom Hadžibajrićem.
"Ovim sporazumom smo omogućili realizaciju druge faze rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže i to za pet krakova ulice Strošići na Vratniku, koja duže od 70 godina nije bila taknuta", precizirao je ovom prilikom načelnik Hadžibajrić.

Kao što se radilo u prvoj fazi tako će se i drugoj uraditi kompletna izmjena infrastrukture, postavljanje novih vodovodnih i kanalizacionih cijevi, kišnih i fekalnih odvoda. Predviđeno je postavljanje oko 800 metara kanalizacionih i vodovodnih cijevi, više od 180 individualnih priključaka, te postavljanje više od 1.000 kvadratnih metara kaldrme, pojašnjeno je tokom današnjeg potpisivanja.

Ukupna vrijednosti prve faze iznosila je 379.772 KM, a druge oko 220.000 KM.

Ministar Hasanspahić je kazao kako resorno ministarstvo na godišnjem nivou izdvaja namjenska sredstva iz Budžeta za svih devet općina s područja Kantona Sarajevo za realizaciju ovakvih i sličnih projekata, te da iznos od 80.000,00 KM, s kojim će resorno ministarstvo sufinansirati ovaj projekt, ne znači da u budućnosti neće biti izdvojena dodatna sredstva Općini Stari Grad.

Istakao je da ga posebno raduje što će rekonsturkcijom ulice u Starom Gradu, biti znatno popravljeni uvjeti života njenih stanovnika.

"Ove godine smo planirali sredstva u iznosu od oko 6.000,000 KM za ovu namjenu, što je manje u odnosu na prošlu, ali smatram da su raspoređena prema svim s područja općina Kantona Sarajevo na kvalitetan način", naglasio je ministar Hasanspahić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: