{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U septembru izgradnja nove kanalizacione mreže ispod Višegradske kapije

F
25.8.2015. u 13:59
0
1
U septembru izgradnja nove kanalizacione mreže ispod Višegradske kapije
0
Stanovnici vratničkog naselja ispod Višegradske kapije, nakon više godina dobit će priključnu kanalizacionu mrežu na postojeću fekalnu kanalizaciju.
Projekt je izradila firma ES Hydrotehnics d.o.o. iz Sarajeva, a bile su potrebne i određene korekcije i dorade, a radovi na izgradnji nove kanalizacione mreže trebali početi u septembru.

Time će Općina Stari Grad Sarajevo riješiti dugogodišnji problem građana koji, od izgradnje kuća na tom dijelu, nemaju riješeno pitanje kanalizacionih cijevi i odvoda.

U tom naselju koje se nalazi na samoj litici, ima više od 30 domaćinstava i svi postojeći objekti imaju riješeno vodosnabdijevanje iz gradske javne vodovodne mreže, ali nema izgrađene gradske javne kanalizacione mreže.

Na javnu gradsku kanalizacionu mrežu bit će priključeno oko 30 domaćinstava i postavljeno više od 250 metara kanalizacionih cijevi.

Ponuđeno rješenje predviđa umrežavanje domaćinstava pojedinačnim priključcima na dva odvojena voda prema javnoj gradskoj kanalizacionoj mreži. Zbog zahtjevnosti trase, radit će se i posebni šahtovi za usporavanje dinamičkog udara.

Rok predviđen za završetak radova je 39 kalendarskih dana, a vrijednost investicije, koju finansira Općina Stari Grad, je 138.792 KM, saopćio je Sektor za odnose s javnošću Općine Stari Grad Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: