Nastavlja se akcija suzbijanja nelegalnog taksiprijevoza u KS

F
FENA
24.1.2013. u 17:52
2
27
Nastavlja se akcija suzbijanja nelegalnog taksiprijevoza u KS
2
Nastavlja se akcija suzbijanja nelegalnog taksiprijevoza u KS Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
O rezultatima dosadašnjih aktivnosti koje se sprovode s ciljem isključenja nelegalnih taksiprijevozika iz saobraćaja s predstavnicima Udruženja taksiprijevoznika Sarajevo, Enverom Suljagićem i Sabahudinom Bilalićem, danas su razgovarali ministri saobraćaja i unutrašnjih poslova KS-a Jusuf Bubica i Nermin Pećanac, te zastupnici u Skupštini KS-a Elmedin Konaković i Zaim Backović.
"Tokom akcije suzbijanja nelegalnog taksiranja iz saobraćaja je isključeno oko 30 nelegalnih taksista zbog neposjedovanja licence taksiprijevoznika i dopunske taksioznake", istakao je ministar Bubica i najavio da će se spomenuta akcija nastaviti sve do uklanjanja nelegalnih taksivozila s ulica Kantona Sarajevo.

Zbog neispunjavanja uvjeta za obavljanje taksiprijevoza u tom periodu za 22 prijevoznika doneseno je rješenje o privremenoj zabrani obavljanja taksiprijevoza, podaci su Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

S obzirom da je u toku inspekcijskih kontrola, utvrđeno je da se nelegalni taksiprijevoz obavlja i sa neregistrovanim vozilima, a neki od vozača ne posjeduju čak ni vozačku dozvolu.

Iz resornog ministarstva skrenuli su pažnju građanima da prilikom korištenja taksiusluga, a radi svoje sigurnosti, koriste usluge taksiprijevoznika čija vozila imaju TA registarske oznake, kao i vidno istaknute taksioznake na vozilima, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: