{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nastavak prekinute sjednice Doma naroda FBiH

S
23.9.2010. u 06:21
0
0
Nastavak prekinute sjednice Doma naroda FBiH
0
Nastavak prekinute sjednice Doma naroda FBiH
U Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu za danas je najavljen nastavak sjednice Doma naroda koja je otvorena protekle sedmice.
Očekuje se izjašnjavanje delegata o informaciji na osnovu koje Federalna vlada treba da garantuje za zajam Međunarodnog aerodroma Sarajevo kod Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od oko 50 miliona KM.

U preostalom dnevnom redu je također izjašnjavanje o Vladinoj garanciji javnom preduzeću Željeznice FBiH za kredit od oko 80 miliona KM kod Unicredit banke d.d. Mostar i Intesa SanPaolo banke d.d. Bosna i Hercegovina.

Predsjedavajući Stjepan Krešić otvorio je ovu vanrednu sjednicu federalnog doma naroda protekle sedmice i prekinuo je tokom delegatske rasprave o zajmu Međunarodnog aerodroma. Prethodno je obavljena rasprava o kreditu željezničkoj kompaniji, ali ne i glasanje, pa je i ta tačka dnevnog reda ostala nezavršena.

Predsjedavajući je prekid obrazložio činjenicom da je u tom trenutku u skupštinskoj sali bio 31 od 58 delegata te da on ne može sebi dozvoliti 'luksuz' da pri kraju mandata dovede u pitanje izglasavanje veoma bitne odluke za Željeznice FBiH.

Inače je više puta opominjao delegate da sjednica protiče na ivici kvoruma.

Iz uprave Željeznica delegatima je, pak, napomenuto da je novac od kredita neophodan, u suprotnom, kompanija će doći u katastrofalno stanje.

Delegatkinja Mira Ljubijankić, uz napomenu da će glasati 'za' zbog iznimne važnosti sektora željeznica, postavila je pitanje utroška novca od dosadašnjih kredita koji su u Parlamentu "svako malo" odobravani, kako je rekla, a kompanija u međuvremenu sve više tonula.

"Nadam se da će poslije ove sjednice Doma naroda oni koji su nadležni da ispitaju utrošak novca od dosadašnjih kredita uraditi taj posao", izjavila je tokom prošlosedmične rasprave Ljubijankić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: