|

Nasilje nije privatna stvar

Nasilje nije privatna stvar
0
S
Sarajevo-x.com
5.11.2010. u 10:01
0
komentara
0

dijeljenja
Jeste li znali da nasilje nije privatna stvar? Ponovo govorimo o nasilju u porodici i njegovim pokazateljima. Dakle, nasilje je javni i društveni problem.


U našoj državi funkcionišu "Sigurne kuće" u kojima se zbrinjavaju žrtve nasilja. Vrlo je bitno reći da primjena tjelesnog kažnjavanja od strane roditelja, izaziva nasilno ponašanje djece u školi, pa se i na taj način može posumnjati da dijete u porodici preživljava neki vid nasilja. Rekli bismo, sila rađa silu. Potrebno je educirati djecu o njihovim pravima, te pružiti im sigurnost kako bi razgovarali o nasilju i načinu njegovog prepoznavanja. Pedagog Elma Omersoftić, apeluje da se obrati pažnja na izgled djeteta: modrice, posjekotine ili neurednu odjeću.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.