{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nasilje nije privatna stvar

S
5.11.2010. u 10:01
0
0
Nasilje nije privatna stvar
0
Jeste li znali da nasilje nije privatna stvar? Ponovo govorimo o nasilju u porodici i njegovim pokazateljima. Dakle, nasilje je javni i društveni problem.


U našoj državi funkcionišu "Sigurne kuće" u kojima se zbrinjavaju žrtve nasilja. Vrlo je bitno reći da primjena tjelesnog kažnjavanja od strane roditelja, izaziva nasilno ponašanje djece u školi, pa se i na taj način može posumnjati da dijete u porodici preživljava neki vid nasilja. Rekli bismo, sila rađa silu. Potrebno je educirati djecu o njihovim pravima, te pružiti im sigurnost kako bi razgovarali o nasilju i načinu njegovog prepoznavanja. Pedagog Elma Omersoftić, apeluje da se obrati pažnja na izgled djeteta: modrice, posjekotine ili neurednu odjeću.

U prevenciji maloljetničke delinkvencije možete pomoći i vi. Saznajte kako na www.odlican5plus.ba i Facebooku.

Pozvani su svi pojedinci, organizacije, NVO, klubovi koji svojim aktivnostima, konceptima i idejama mogu pomoći u borbi protiv maloljetničke delikvencije, da se jave na e-mail [email protected] ili na broj telefona 033 659 808 kako bi bili predstavljeni u okviru rubrike "Primjer za 5+".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: