{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka zvanično potvrdila: Boriša Falatar je naš kandidat za člana Predsjedništva BiH

Piše: S. H./Klix.ba
21.4.2018. u 12:05
170
90
Naša stranka zvanično potvrdila: Boriša Falatar je naš kandidat za člana Predsjedništva BiH
170
Naša stranka zvanično potvrdila: Boriša Falatar je naš kandidat za člana Predsjedništva BiH
Boriša Falatar, kandidat Naše stranke za Predsjedništvo BiH
Na današnjem zasjedanju Glavnog odbora i Predsjedništva Naše stranke u Sarajevu, zvanično je potvrđeno da će Boriša Falatar biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.
Kako je Klix.ba već ranije pisao o tome, rukovodstvo Naše stranke danas je zvanično potvrdilo da će Falatar ući u trku za Predsjedništvo BiH. Radi se o kandidatu koji je rođen u Sarajevu 1975. godine. Zbog ratnih dešavanja odselio je u Zagreb, gdje je nastavio školovanje, nakon čega je dobio stipendiju na Američkom univerzitetu u Parizu. Kratko je živio u SAD-u, zatim Italiji, da bi postdiplomski studij upisao na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije (LSE). Tu je stekao diplomu magistra nauka za oblast ekonomskog razvoja i međunarodnih odnosa. Njegova master teza zasnivala se na analizi kompleksnih humanitarnih kriza, a kao case study je korišten primjer Sarajeva.

U Našoj stranci smatraju da je Falatar najbolji izbor, a za njega su se odlučili nakon razgovora s nekim drugim kandidatima, jer smatraju da BiH može doprinijeti zbog znanja, sposobnosti, iskustva u vodećim međunarodnim institucijama, poput Ujedinjenih nacija. Falatar govori šest jezika, a rukovodstvo Naše stranke poručuje da je to najbolji izbor za Predsjedništvo BiH, koje reprezentuje državu u svijetu.

Falatar će danas imati i kratko obraćanje javnosti povodom zvanične kandidature za Predsjedništvo BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: