{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Boriša Falatar će biti kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH

18.4.2018. u 07:58
525
405
Boriša Falatar će biti kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH
525
Boriša Falatar će biti kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva BiH
Boriša Falatar
Naša stranka će u subotu zvanično obznaniti ime svog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, a kako Klix.ba saznaje to će definitivno biti Boriša Falatar.
U subotu zasjedaju Predsjedništvo i Glavni odbor Naše stranke, a ključna odluka koja će biti donesena je kandidatura Falatara za Predsjedništvo BiH. Kako saznajemo, rukovodstvo Naše stranke je o kandidaturi za Predsjedništvo razgovaralo s nekoliko kandidata, ali je konačna odluka pala na mladog, obrazovanog Borišu Falatara s izvrsnim međunarodnim iskustvom.

Falatar je rođen u Sarajevu 1975. godine. Zbog ratnih dešavanja odselio je u Zagreb, gdje je nastavio školovanje, nakon čega je dobio stipendiju na Američkom univerzitetu u Parizu. Kratko je živio u SAD-u, zatim Italiji, da bi postdiplomski studij upisao na prestižnoj Londonskoj školi ekonomije (LSE). Tu je stekao diplomu magistra nauka za oblast ekonomskog razvoja i međunarodnih odnosa. Njegova master teza zasnivala se na analizi kompleksnih humanitarnih kriza, a kao case study je korišten primjer Sarajeva.

Falatar je radio i kao radioamater te je tokom rata u BiH povezivao veliki broj porodica. Iskustvo je stjecao i kao stručnjak u radu Ujedinjenih nacija u sjedištu te institucije u New Yorku. Radio je kao UNESCO-ov koordinator za krizni odgovor na rješavanju humanitarnih operacija u Južnom Sudanu, Libiji, Siriji, Iranu i Palestini. Radio je u kabinetu bivše generalne direktorice UNESCO-a Irine Bokove.

Falatar je već počeo pripreme za kampanju, a kako saznajemo od izvora u Našoj stranci izuzetno dobro poznaje situaciju u BiH iako dugo nije živio u našoj zemlji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: