BiH
13

Naša stranka: U Skupštini KS na djelu je "demokratski buvljak"

FENA
Tijesna većina koja podržava Vladu Kantona Sarajevo sastavljena je od poslanika koje Stranka demokratske akcije (SDA) drži na okupu uvijek, sve većim kadrovskim i legislativnim ustupcima, smatra Naša stranka.

Pojašnjavaju da dugotrajne pauze prije glasanja o svim važnijim odlukama samo znače da "negdje iza zatvorenih vrata traje pogađanje o cijeni pojedinog glasa".

"Taj model 'demokratskog buvljaka'očito dolazi do svog kraja, jer u nastavku 26. sjednice Skupštine KS-a vlada SDA nije imala potreban broj glasova za odluku o razrješenju vršilaca dužnosti predsjednika i članova skupština 14 javnih kantonalnih preduzeća, za kojom je trebalo da uslijedi i izbor novih predsjednika i članova skupština", navedeno je u saopćenju.

Član Naše stranke Tarik Haverić istakao je da su poslanici Naše stranke uskratili podršku ovoj odluci zato što su to najavili još prije dva mjeseca, a prilikom, navedeno je u saopćenju, sramnog izbora članova NO i UO zdravstvenih ustanova koji je u Skupštini KS-a predstavljao trijumf nepotizma i nekompetentnosti.

"Na taj način oni ne skreću pažnju na sebe, kako to prikazuju neki glavni počinioci ovog institucionaliziranog otuđenja javnih dobara, već na činjenicu da je SDA spremna na svako žrtvovanje interesa građana Kantona Sarajevo radi preuzimanja kontrole nad što većim brojem javnih ustanova", zaključio je Haverić, saopćeno je iz Naše stranke.