BiH
98

Naša stranka: Slučaj Memić vrh je ledenog brijega kriminalnih struktura

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Povodom hitne sjednice o sigurnosnoj situaciji u Kantonu Sarajevo, oglasio se Klub zastupnika Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Izvještaj Skupštine o predmetu Dženan Memić danas je javnosti jasno predočio da u Tužilaštvu, policiji, istražnim i sudskim organima, postoje kriminalne strukture za koje je sada i oficijelno jasno da skrivaju ubice našeg sugrađanina Dženana Memića. Lanac odgovornosti vodi ka političkim vrhovima koji svojim kadrovskim politikama biranja podobnih izvršilaca naredbi dvadeset godina grade sistem koji je sposoban prikrivati najstrašnija krivična djela”, rekli su u Klubu zastupnika Naše stranke.

“Borba oko izvještaja između Tužilastva i Skupštine, pokušaji pretresa bez sudskih naloga, sudski proces koji se vodi protiv dva lica uprkos činjenicama koje govore da je dokazni materijal u slučaju Memić kompromitovan – vrh su ledenog brijega sa kojim se napokon moramo suočiti. S obzirom da je sadašnji sistem SDA kroz promociju nekompetentnosti, korupcije i nepotizma gradila više od dvije decenija, sasvim je sigurno da ga oni ne mogu reformisati na bolje, niti se povjerenje građana u sistem može početi vraćati sve dok na čelo sistema ne dođu novi ljudi koji imaju drugačiju viziju našeg društva”, zaključili su u Klubu zastupnika Naše stranke.