Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...mozete se jebati, ali dzaba, Dodik je izbor Srba...
....SDP i sada vec ,,Nasa,, stranka ,su muslimanska podvala.Providan nacin prodavanja muda pod bubrege...Ali kao i sve otale muslimanske podvale i lazi, na kraju se razbijaju o njihovu glavu...Usitnjavaju muslimansko biracko tijelo,a Srbi kao i Hrvati davno su ,,skontali ,,o cemu je rijec...Te stranke su samo lijevo krilo muslimanske politike.Pronadju kakvu prodanu dusu poput ovog Bojana Bajica , i voditi ce ga kao ciga mecku...Biti ce ona ,,`ajde Bojane popni se na banderu,, i ovaj ce da se penje...Za dvanaest u pola s lukom sve je spreman uraditi....
Nije Dodik osmislio etnicki popis kao takav, i to nije etnicki popis nego to je kompletan popis.Nekompletan i nakaradan je popis bez podataka o etnicitetima.Popis ce sto posto sam siguran, biti izvrsen sa rubrikom o etnicitetima.Ne moze BiH funkcionisat normalno, kad se pretvara kao da rata nije ni bilo.1991 pa 1991.Ta je god prosla, mi smo sada u 2008. I moramo konacno znati i vidjeti sta se dogodilo u BiH.Ovo je moj odg Rambu.
Popis mora biti cjelokupan, u BiH je najvazniji etnicko pitanje a sva ostala su sporedna.Slazem se sa hr i srb politicarima u BiH, da je popis bez toga podvala.Stvarnja nepostojece tzv.\"bosanske\" nacije.Treba vidjet i rezultate rata, tu ce se najrealnije ocitovat.Gdje je povratak izvrsen, gdje ne.Gdje je sproveden etnicko ciscenje, gdje ne.To je najrelevatniji fakt o ratu.Tu se sve otkriva.Tu ce se saznat istina.
Dalton, upravo to nije OK. Bitno je da se NE legalizuje stanje stovreno genocidom. Ovako bi se to stanje legalizovalo, uslo bi u statistike UN, ali bi se vjestacki, u vlastima kao odrzavao neki omjer iz popisa 1991. Vidimo da taj omjer ne igra nikakvu bitnu ulogu u RS ni danas. Pogotovo to ne bi igralo nikakvu ulogu kada se jednom legalizuje stanje stvoreno genocidom. Tada nece dugo ostati ni ta (u tom slucaju) vjestacka etnicka formula iz 1991. Najgore je to sto je legalizacija novog etnickog stanja potrebna da bi RS dobila jos jedan papir kojim bi se priblizila legalnosti, a time i nezavisnosti. A kada se RS otcijepi, nama predstoji dugogodisnje stanje nestabilnosti i dugotrajni ratovi izmedju BH kantona. Sto ce nam to? Zasto bi mi pomagali rusiteljima BiH, na nasu stetu?
Koliko sam ja shvatio izjavu NS-a, popis i moze biti sa etnickim kriterijima ali se insistira da kriterij za buducnost bude popis 91, sto je ok.
Dobro poznajes situaciju u SDP-u...
Nezavisni, nemoj se prerano radovati. Ovo je toliko neodredjeno da u stvari nije jasno za sta su oni. Oni samo kazu da su protiv Dodikovog etnickog popisa u RS. Taj popis nije ni problem, jer bi bio nelegalan. Oni time u stvari pridaju znacaj Doikovm bezveznom blefu. Problem je ako SDA, SBiH i SDP pristanu na etnicki popis u citavoj BiH, cime bi se legalizovao genocid. Zatim, oni kazu da su za popis po kriterijima EU. Medjutim, pola drzava EU ima etnicki, a pola nema etnicki popis. Oni nisu jasno rekli da su prtiv etnickog popisa u BiH. Oni su to trebali reci jer one Evropske drzave koje vrse etnicke popise mogu to normalno raditi buduci da tu nije bilo genocida. Bosna i Hercegona to ne bi smejla uraditi, jer bi time direktno stali na stranu snaga koje su pocinile genocid, nagradile ih bez ikakva razloga i omogucili im da se otcijepe uskoro, a mi bi ostali u haosu kojem se ne nazire kraj. Helem, mutni su ovi. Izgleda da su Danisu podvalili kadrove koji ce samo zamjeniti one stare vec istoresene agente velikosrpskog projekta u BiH koji se sada vrzmaju po SDP-u.
hehe, izgleda da su u NS smijenili lika sto im je pisao saopstenja... ovo je vec bolje. Slazem se za popis.