Prešli crvenu liniju
26

Naša stranka o stanju u Novom Sarajevu: Žao nam je što je dio SDP-a iznevjerio Trojku

V. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općinski odbor Naše stranke u Novom Sarajevu oglasio se povodom situacije u ovoj općini i smjene Roberta Plešea sa čela Općinskog vijeća.
Kako su naglasili, ovom smjenom formalizirana je nova većina u Općinskom vijeću Novo Sarajevo.

"Smjenjivanjem rukovodstva Općinskog vijeća formalizirana je nova većina u Općinskom vijeću Novo Sarajevo. Pozivamo novu većinu i načelnika Tanovića da u narednom periodu prezentuju projekte koje planiraju uraditi i oko kojih su se okupili. Odgovornost koju smo preuzeli nakon formiranja većine u Novom Sarajevu mi i dalje osjećamo. Kao i do sada, radit ćemo isključivo u interesu građanki i građana, beskompromisno ćemo ukazivati na sve probleme u općini, ali i hvaliti sve dobre stvari. Nastavit ćemo insistirati da građanke i građani dobiju ono što zaslužuju", poručili su.

Komentirali su i potez dijela SDP-a da glasa za smjenu predsjedavajućeg i dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća.

"Žao nam je što je dio SDP-a odlučio iznevjeriti partnere iz Trojke i nove partnere potražiti u SDA. To je za nas crvena linija i mi u toj predstavi igrati nećemo. Nećemo ni odustati od borbe za naše projekte. Ako ih ne može sprovesti aktuelni načelnik s novom većinom, možda je vrijeme da građani odluče je li vrijeme da priliku pružimo nekome novom. Načelnika Tanovića smo podržali 2020. godine i jedno je sigurno - mi u Našoj stranci Novo Sarajevo tu grešku ponoviti nećemo", poručili su iz NS Novo Sarajevo.

Povodom situacije u Novom Sarajevu ranije se oglasila i vijećnica Naše stranke Mirela Džehverović koja je rekla kako je potrebno organizovati referendum o smjeni Tanovića.

"Ono što je izvjesno jeste da Tanović neće biti izabran još jednom za načelnika i da je pomažući u rušenju predsjedavajućeg Roberta Pleše u Vijeću našu podršku u potpunosti izgubio. Međutim, zbog štete koju može nanijeti smatram da mu i ovaj mora biti prekinut i da treba biti organizovan referendum za opoziv načelnika. Ako misli da za svoj nerad ima podršku građana, onda se toga ne bi trebao bojati jer u tom slučaju građani ne bi glasali za njegov opoziv", rekla je Džehverović.