Održana u Brčkom
166

Naša stranka o dolasku Novalića na sjednicu SDA: "Prestanite se rugati građanima ove zemlje"

V. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Povodom jučerašnje sjednice Glavnog odbora SDA, na kojoj je u prvom redu sjedio presuđeni Fadil Novalić, oglasili su se iz Naše stranke.
Između ostalog, iz Naše stranke su poručili kako je ovim činom iskazano nepoštovanje prema državi.

"Licemjerne su poruke odaslane sa sjednice Glavnog odbora SDA u kojima izražavaju navodnu brigu za državu i državne interese. Osuđenici na zatvor u prvim redovima poručuju da ne poštuju ni BiH ni pravosuđe. Zadatak propagande SDA je da se nad svima nama vodi neprestani, koncentrisani i profesionalno organizirani psihološki rat s ciljem da se podijeli bosanskohercegovačko društvo i zaustavi progres, a presuđeni kriminalci promovišu u nacionalne heroje", poručili su.

Tim povodom, iz Naše stranke su poslali i poruku za SDA.

"Veliki spisak lažova, falsifikatora, varalica, izdajnika revizija tužbe za genocid, crnolistaša, desetine presuđenih, privedenih i procesuiranih lopova ovu je zemlju povuklo na dno. SDA je tetošeći svoje presuđene kadrove odavno normalizirala kriminal. To je ono što je najpogubnije za našu državu i društvo. Prestanite se rugati građanima ove zemlje", zaključili su.

odsjetimo, presudom Suda BiH u predmetu "Respiratori" Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest godina i direktor "Srebrne maline" Fikret Hodžić na pet godina.

Premijer, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite i direktor Srebrene maline osuđeni su za zloupotrebu položaja, dok je Solak osuđen i za krivotvorenje i uništavanje službenih dokumenata.