{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naša stranka: Nedemokratski Zakon o sukobu interesa

F
25.5.2013. u 16:11
9
4
Naša stranka: Nedemokratski Zakon o sukobu interesa
9
Naša stranka: Nedemokratski Zakon o sukobu interesa
Naša stranka smatra nedemokratskim i neevropskim Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama Bosne i Hercegovine, koji je u petak po hitnom postupku usvojen u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, saopćeno je u subotu iz te stranke.
"Odluka vladajuće koalicije da se bez otvorene rasprave u kojoj bi učestvovala šira javnost, po modelu hitne procedure mijenja zakon od krucijalne važnosti za borbu protiv korupcije i nepotizma, sama je po sebi već skandalozna. Naime, novim zakonom je predviđeno da će komisiju koja će odlučivati o postojanju sukoba interesa činiti parlamentarci koji bi trebali da utvrđuju da li su njihove partijske kolege u sukobu interesa, što znači da su već sami članovi te komisije u sukobu interesa", izjavio je generalni sekretar Naše stranke, Albin Zuhrić.

Ovim izmjenama zakona je predviđeno da i onda kada se utvrdi da postoji sukob interesa, funkcioner o kojem se radi može svojevoljno u svakom momentu prekinuti postupak protiv sebe time što će otkloniti razloge za njegovo pokretanje.

"Ovako napisan zakon je ne samo pravno i intelektualno nasilje i apsurd nego i jasan znak da cilj predlagača nije suzbijanje korupcije", dodao je Zuhrić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: