BiH
524

Naša stranka na lokalnim izborima nastupit će samostalno

Klix.ba
Naša stranka će nastupiti samostalno na lokalnim izborima zakazanim za 2.oktobar 2016. godine. Odluka je donesena, nakon široke rasprave unutar lokalnih organizacija i Predsjedništva Naše stranke.

Odluku je pratio proces utvrđivanja preliminarnih lista kandidata za gradske/općinske načelnike i vijećnike. Nakon uspjeha na prošlim općim izborima i dinamičnog procesa širenja stranke po cijeloj Bosni i Hercegovini, Naša stranka izlazi na lokalne izbore kao politička organizacija u snažnoj ekspanziji i velikim brojem konkretnih, realiziranih, zakonskih prijedloga i povjerenjem građana, koje je u konstantnom porastu, navode iz te stranke.

"Naša stranka je u posljednjih godinu i nešto dana finalizirala svoju socijal-liberalnu ideološku profilaciju i napravila veliki organizacioni napredak u lokalnim sredinama u kojima prije nismo imali lokalne organizacije ili su bile nedovoljno snažne da ostvare izborni rezultat. Principijelnost, moralnost i konstruktivnost s kojom naši predstavnici rade svoj posao u zakonodavnim tijelima su ne samo opravdali povjerenje koje su nam građani dali na prošlim izborima, nego je privukla i privlači veliki broj novih članova i aktivista", kazao je Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke.

On je dodao da jednoglasan stav Predsjedništva Naše stranke znači obavezu i pravo da se glasačima pruži prilika da ocjene dosadašnji rad stranke, i da se glasanjem izjasne i o konkretnim prijedlozima lokalnih politika kao i o moralnom i stručnom kredibilitetu kandidata Naše stranke za načelnike.

"Principi društva jednakih šansi i individualnih građanskih prava za koje se toliko zalažemo sa sobom nose i preuzimanje odgovornosti za donesene odluke i povučene poteze i mi tu odgovornost pred našim glasačima ne želimo eskivirati. Naša stranka je jedina stranka građanske orijentacije koja nije bila u vlasti niti u vladajućim koalicijama sa strankama desnice. Zato smatramo da bi bilo nepošteno i prema glasačima i prema našim lokalnim organizacijama koje su vrijedno radile maskirati naše propuste ili uspjehe matematičkim ili nekim drugim koalicijama", zaključio je Kojović.