Stari Grad
86

Naša stranka i Demokratska fronta oštro reagovale na napad na kuću Čengića: Mafija ne smije vladati

F. H.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nakon što je bačena bomba na kuću načelnika sarajevske općine Stari Grad, oglasili su se iz Demokratske fronte i Naše stranke te najoštrije osudili ovaj događaj.

"Demokratska fronta najoštrije osuđuje napade na načelnika Irfana Čengića i vijećnika Vedada Deljkovića i njihove porodice, a koji su očigledno sistemski organizovani sa ciljem zaustavljanja pozitivnih procesa koji su pokrenuti u opštini Stari Grad", naveli su iz Demokratske fronte.

Pozivali su nadležne organe da hitno reaguju na ove vrlo ozbiljne napade na porodice Čengića i Deljkovića, i pronađu odgovorne.

Država mora pokazati da je jača od kriminalnih grupa, i da se nijedan pozitivan proces ne može zaustaviti prijetnjama i bacanjem bombi. Mafija ne može, i ne smije, upravljati nijednom općinom, kako je to možda mogla u opštini Stari Grad u proteklom mandatu koji je završio hapšenjem načelnika opštine", poručuju iz DF-a.

Ističu da Čengić i Deljković imaju našu punu podršku da nastave sa zahtjevnim, i očigledno opasnim, poslom vraćanja opštine u ruke građana, iz ruku kriminalnih grupa.

Povodom bačene bombe na kuću Irfana Čengića, reagovala je i Naša stranka.

"Očekujemo da istražni organi u najskorije vrijeme rasvijetle slučaj napada na Irfana Čengića. Svako na koga se vrši kriminalni pritisak ima našu punu podršku. Sarajevo je grad u kojem samo građani na izborima mogu suditi o političarima, to nikad neće biti kriminalci. Vjerujemo da načelnika Čengića ovaj napad neće pokolebati u radu", naveli su iz Naše stranke.