BiH
2

Narodne kuhinje se priključile akciji prikupljanja pomoći

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Uprave Narodne kuhinje Stari Grad i Humanitarno-karitativne organizacije Kruh sv. Ante priključili su se akciji prikupljanja pomoći za stanovništvo koje je tokom posljednjih dana ugroženo od velikih poplava koje su zadesile ovu zemlju i regiju.

Humanitarne akcije prikupljanja pomoći u hrani, odjeći i obući, higijenskom materijalu te ostalim potrepštinama traje do srijede 21. maja 2014. godine do kada građani mogu donijeti pomoć u periodu od 7 do 18 sati, na adresu u Ulici Halači 6 u Starom Gradu gdje je smještena Narodna kuhinja, odnosno u prostorije Franjevačkog međunarodnog studentskog doma u Kovačićima (Ulica Zagrebačka 18) te u skladište HKO Kruh sv. Ante u Nedžarićima (Aleja Bosne Srebrene 111).

"Do sada su građani pokazali veliki interes za ovu akciju, te su osim hrane i garderobe donosili i lijekove i medicinski materijal. Pored ove akcije također smo za stanovništvo Olova obezbijedili prijeko potrebnih 100 pari gumenih čizama veličine od 39 do 45. Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije BiH je obezbijedilo prevoz za prikupljenu pomoć", kazala je Zilha Šeta, upraviteljica Narodne kuhinje Stari Grad.