{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Narodna skupština RS jednoglasno podržala zajedničku izjavu Predsjedništva BiH

11.2.2015. u 21:22
32
72
Narodna skupština RS jednoglasno podržala zajedničku izjavu Predsjedništva BiH
32
Narodna skupština RS jednoglasno podržala zajedničku izjavu Predsjedništva BiH
Foto: Anadolija
Narodna skupština RS podržala je danas jednoglasno na šestoj posebnoj sjednici zajedničku izjavu Predsjedništva BiH.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Jednoglasno je usvojen zaključak o izjavi koji je usaglašen sa svim poslaničkim klobovima, dok je zaključak o zajedničkoj izjavi koji je usaglašen između lidera svih političkih partija u RS podržalo 63 poslanika, dok su četiri poslanika bila protiv ovog zaključka.

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je u završnoj riječi da je rasprava o zajedničkoj izjavi u NSRS bila opravdana i da je prihvatanjem ove izjave NSRS manifestovala jedinstvo.

"Zaključcima smo dali ograničenja oko implementacije ove izjave. Očekuju nas teški poslovi u narednom periodu. Samostalno treba da dođemo do akcionih planova. Treba da znamo da ova izjava i njena realizacija nisu dio razvoja društva, jer traže više štednje i odricanja nego što to možemo da zamislimo. Neću oklijevati da intervenišem ukoliko implementacija ove izjave naruši ustavni poredak BiH i RS", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da će sutra kao predsjednik SNSD-a potpisati zajedničku izjavu. U usvojenom zaključku stoji da NSRS neće razmatrati plan implementacije izjave, ali će paziti da svi poslovi u vezi sa njenom realizacijom teku u skladu sa ustavnim normama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: