BiH
57

Narednih dana toplo s pljuskovima i grmljavinom u poslijepodnevnim satima

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Pravo proljetno vrijeme ni u narednim danima neće stiću u našu zemlje. Sunca će biti, vrijeme će biti toplije, no bit će i pljuskova praćenih grmljavinom.

Širom naše BiH jutros je osvanulo sunčano jutro, a lijepo vrijeme zadržat će se i sutra, ali samo do poslijepodnevnih sati kada se u Krajini očekuju pljuskovi.

Temperature će se kretati od 4 do devet stepeni u jutarnjim satima, dok će tokom dana živa na termometru rasti i do 27 stepeni celzija, prognoze su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju temperature neće padati, ali se poslijepodne očekuju pljuskovi i grmljavina u većem dijelu Bosne, dok će u Hercegovini biti suho.

Slične vremenske prilike očekuju se sve do polovine sljedeće sedmice. Prvi dio dana će uglavnom biti sunčan, a drugi kišovit uz grmljavinu i pljuskove. Temperature će rasti i do 30 stepeni celzija, kažu meteorolozi.

Biometeorološke prilike će biti povoljne i većina ljudi će se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se u znatnoj mjeri umanjiti.