BiH
84

U nedjelju i početkom sedmice sunčano i toplo, ali bez visokih temperatura

Piše: D. B.
Nakon nekoliko hladnih i kišovitih dana u BiH krajem ove i početkom sljedeće sedmice će biti suho i bez padavina, no, visokih temperatura neće biti.

Do subote očekujemo nestabilno vrijeme, može biti pljuskova praćenih grmljavinom. Jutarnje temperature će biti od 9 do 16 stepeni celzija, u Hercegovini 6 do 20, a dnevne od 17 do 23, u Hercegovini od 27 do 30 stepeni.

Od nedjelje će biti suho, bez padavina. Temperature će biti u porastu, jutarnje od 8 do 14, u Hercegovini od 15 do 20 stepeni. U nedjelju će se dnevna temperatura kretati od 24 do 28, a u Hercegovini do 31 stepen.

U ponedjeljak će biti sunčano u cijeloj zemlji, a temperature će biti od 28 do 33 stepena. Bit će dosta ugodnije nego ove sedmice.

"Visokih temperatura neće biti, jer nam ide jesen. Možemo očekivati do 30 ugodnih stepeni u Bosni, a do 32 u Hercegovini", rečeno je za Klix.ba iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dakle, u lijepom vremenu ćemo uživati u nedjelju i početkom sedmice, a kasnije nisu isključene promjene vremena i niže temperature.