BiH
0

Naredni sastanak lidera stranaka 17. novembra?

SRNA
Dragan Čović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dragan Čović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Naredni sastanak lidera stranaka, koje će ubuduće činiti većinu u Parlamantarnoj skupštini BiH, trebalo bi da bude održan u subotu, 17. novembra, rekao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čović je rekao novinarima u Sarajevu da bi na tom sastanku trebalo da bude dogovoreno šta bi se moglo zajedno raditi u naredne dvije godine.

On kaže da će se već sutra, na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pokazati nova većina, iako će tek naredne sedmice biti održan sastanak lidera stranaka koje čine tu parlamentarnu većinu.

Čović je rekao da će dva HDZ-a u srijedu, 14. novembra, nakon sastanka u Mostaru, saopštiti zajednički stav o sporazumu SNSD-a i SDP-a.

On ističe da je o najvećem broju tema, koje su obrađene kroz taj sporazum, već ranije raspravljano bilateralno sa predstavnicima SDP-a, SNSD-a i SDS-a i stavovi su skoro identični.

Čović smatra da će ove godine na vrijeme biti usvojen budžet BiH za 2013. godinu.

"Uvjeren sam da je došlo vrijeme da u BiH budžeti budu usvajani krajem godine za narednu kalendarsku i fiskalnu godinu i da je iza nas vrijeme kada prođe čitava fiskalna godina, a da BiH nema budžet", naglasio je Čović.