|

Sastanak "šestorke" danas u Mostaru

Sastanak "šestorke" danas u Mostaru
4
S
SRNA
20.11.2012. u 08:02
51
komentara
4

dijeljenja
Sastanak "šestorke" danas u Mostaru Zlatko Lagumdžija i Dragan Čović
U Mostaru će danas biti održan sastanak lidera HDZ-a 1990, HDZ-a BiH, SDP-a BiH, SBB-a BiH, SNSD-a i SDS-a na kojem bi trebalo da bude verifikovana nova parlamentarna većina.
Lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić će kao domaćin sastanka, čiji je početak zakazan za 11.00 sati, predložiti da se u dnevni red uvrsti provođenje Mape puta ka EU, u prvom redu dogovor o odluci suda u slučaju "Sejdić-Finci", jer je to, kako je rekao, najurgentniji zadatak s obzirom na rokove koji su usaglašeni u junu.

"Sigurno će biti i dogovora o određenim kadrovskim pitanjima. Urgentan je prijedlog za zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma, jer je sjednica tog doma parlamenta BiH dva dana nakon sastanka u Mostaru", rekao je Srni ranije Ljubić i dodao da bi imenovanje ministara trebalo da bude završeno do kraja godine.

On je rekao da će biti predložen dogovor o pitanjima koja traže hitne reforme, da bi se sljedeće dvije godine iskoristile na najbolji mogući način.

"To su pitanja Izbornog zakona, reforme javne uprave, pravosuđa, infrastrukturni projekti koji su od interesa za cijelu BiH - energetski projekti, koridor 5C", rekao je Ljubić.

On je dodao da je za "hrvatski blok" važno i pitanje rekonstruisanja federalne izvršne vlasti.

Ljubić je precizirao da će dnevni red biti utvrđen na sastanku, jer će i ostale stranke sigurno imati prioritete koje će željeti da uvrste u dnevni red.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...