{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naredne sedmice sredstva za bolnice u RS-u

S
17.6.2012. u 21:42
0
4
Naredne sedmice sredstva za bolnice u RS-u
0
Naredne sedmice sredstva za bolnice u RS-u
Ranko Škrbić
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić najavio je da se naredne sedmice planiraju iznaći određena sredstva da bi se prevazišao finansijski problem u bolničkom sektoru u RS-u.
On je naveo da je iz izvještaja upoznat da je u bolnicama u RS-u bilo određenih finansijskih problema i da je zbog neizmirenih obaveza prema dobavljačima moglo doći do blokade računa.

"Mi smo razgovarali i sagledali hitne mjere koje treba da preduzmemo i dali jasne zadatke šta treba uraditi", rekao je Škrbić za Alternativnu televiziju.

On je istakao da je veoma bitno što postoji potpuna konsolidacija i da se direktori zdravstvenih ustanova krajnje racionalno ponašaju.

Ministar zdravlja je naglasio da je danas u dobojskoj bolnici, kojoj je trebalo da bude blokiran račun, situacija dosta bolja i da je njen direktor Duško Vasić dobio saglasnost da napravi plan sanacije i unutrašnjih uređenja, neophodnih za funkcionisanje te zdravstvene ustanove.

Vasić je nedavno rekao da su trenutna dugovanja ove bolnice oko 4,5 miliona KM.

Ministar Škrbić i direktori bolnica u Doboju, Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Nevesinju dogovorili su prošlog četvrtka da se iznađu finansijska sredstva za potrebe tih zdravstvenih ustanova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: