BiH
0

Naredne sedmice sredstva za bolnice u RS-u

SRNA
Ranko Škrbić
Ranko Škrbić
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić najavio je da se naredne sedmice planiraju iznaći određena sredstva da bi se prevazišao finansijski problem u bolničkom sektoru u RS-u.

On je naveo da je iz izvještaja upoznat da je u bolnicama u RS-u bilo određenih finansijskih problema i da je zbog neizmirenih obaveza prema dobavljačima moglo doći do blokade računa.

"Mi smo razgovarali i sagledali hitne mjere koje treba da preduzmemo i dali jasne zadatke šta treba uraditi", rekao je Škrbić za Alternativnu televiziju.

On je istakao da je veoma bitno što postoji potpuna konsolidacija i da se direktori zdravstvenih ustanova krajnje racionalno ponašaju.

Ministar zdravlja je naglasio da je danas u dobojskoj bolnici, kojoj je trebalo da bude blokiran račun, situacija dosta bolja i da je njen direktor Duško Vasić dobio saglasnost da napravi plan sanacije i unutrašnjih uređenja, neophodnih za funkcionisanje te zdravstvene ustanove.

Vasić je nedavno rekao da su trenutna dugovanja ove bolnice oko 4,5 miliona KM.

Ministar Škrbić i direktori bolnica u Doboju, Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Nevesinju dogovorili su prošlog četvrtka da se iznađu finansijska sredstva za potrebe tih zdravstvenih ustanova.