{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Naredne sedmice nalazi obdukcije tkiva akademika Redžića

F
7.2.2013. u 15:10
0
Naredne sedmice nalazi obdukcije tkiva akademika Redžića
0
Naredne sedmice nalazi obdukcije tkiva akademika Redžića
Foto: Arhiv/Klix.ba
Početkom naredne sedmice očekuju se patohistološki i toksikološki nalazi tkiva koje je tokom obdukcije, sredinom januara, uzeto iz tijela akademika Sulejmana Redžića, a od toga zavisi kako će se dalje postupiti.
Sekretar Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer kazao je FENI da se patohistološki nalaz radi na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a toksikološki u Zavodu za medicinu rada KS.

On kaže da će od rezultata te analize zavisiti da li će biti nastavljeno postupanje po tom predmetu ili ne.

"Od rezultata analize zavisi kako će tužilac dalje postupiti. Sve zavisi od toga kakvi budu nalazi. Čekamo rezultate", kazao je Kramer i dodao da je to uobičajeno trajanje tih procedura.

Beživotno tijelo akademika Sulejmana Radžića izvučeno je sredinom januara iz korita Miljacke na lokalitetu Lapišnice, nakon višednevne potrage.

Obitelj akademika Redžića prijavila je 9. januara njegov nestanak, a u potragu za njim bili su uključeni sarajevstva policija i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Profesor Sulejman Redžić bio je šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse. Bio je predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: