|

Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ne istražuje smrt akademika Redžića

Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ne istražuje smrt akademika Redžića
0
F
FENA
12.2.2013. u 17:38
0
komentara
0

dijeljenja
Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ne istražuje smrt akademika Redžića Sulejman Redžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zasad ne preduzima nikakve istražne radnje, jer nije obaviješteno da postoji osnov sumnje da je smrt akademika Sulejmana Redžića nastupila kao posljedica izvršenja krivičnog djela - potvrđeno je FENI iz te institucije.
Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zaprimilo je toksikoločki nalaz za akademika Sulejmana Redžića i proslijedilo ga stalnom sudskom vještaku dr. Hamzi Žuji, koji će izvršiti interpretaciju nalaza.

"Kako je istodobno naređeno i patohistološko vještačenje uzoraka tkiva, a nalaz za to vještačenje još nije gotov, tek po zaprimanju patohistoločkog nalaza od dr. Hamze Žuje, on će se u konačnici izjasniti o uzroku smrti Sulejmana Redžića", navode za FENU iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Beživotno tijelo akademika Sulejmana Radžića izvučeno je sredinom januara iz korita Miljacke na lokalitetu Lapišnice, nakon višednevne potrage.

Obitelj akademika Redžića prijavila je 9. januara njegov nestanak, a u potragu za njim bili su uključeni sarajevstva policija i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Profesor Sulejman Redžić bio je šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse. Bio je predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.