Crna hronika
0

Tužilaštvo u Istočnom Sarajevu ne istražuje smrt akademika Redžića

FENA
Sulejman Redžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sulejman Redžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zasad ne preduzima nikakve istražne radnje, jer nije obaviješteno da postoji osnov sumnje da je smrt akademika Sulejmana Redžića nastupila kao posljedica izvršenja krivičnog djela - potvrđeno je FENI iz te institucije.

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu zaprimilo je toksikoločki nalaz za akademika Sulejmana Redžića i proslijedilo ga stalnom sudskom vještaku dr. Hamzi Žuji, koji će izvršiti interpretaciju nalaza.

"Kako je istodobno naređeno i patohistološko vještačenje uzoraka tkiva, a nalaz za to vještačenje još nije gotov, tek po zaprimanju patohistoločkog nalaza od dr. Hamze Žuje, on će se u konačnici izjasniti o uzroku smrti Sulejmana Redžića", navode za FENU iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Beživotno tijelo akademika Sulejmana Radžića izvučeno je sredinom januara iz korita Miljacke na lokalitetu Lapišnice, nakon višednevne potrage.

Obitelj akademika Redžića prijavila je 9. januara njegov nestanak, a u potragu za njim bili su uključeni sarajevstva policija i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Profesor Sulejman Redžić bio je šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse. Bio je predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.