Suđenje Radovanu Karadžiću
1
Naređeno "rješavanje" Bošnjaka iz Srebrenice
Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@ Srbin Ako ko lažira svoju historiju onda su to Srbi.. Valja slagati cijelom svijetu da je Draža Mihajlović antifašista! Al aj što lažete čitav svijet ,već lažete prvo sebe! Čuj 70 godina? Koliko ja znam Bosnu opisa prvo Karlo Veliki pa Konstantin VII Porfirogenet ,a vas Srbe je Vatikan (odnosno PAPA) napravio tek 150 godina poslije ,kada je krunisao Stefana I Prvovjenčanog ,koji je usput bio Katolik ,kao i njegov otac Stefan Nemanja ,kao i 99% Srba koji nakon 1054 pod prijetnjom Bizanta prodadoše Katoličku veru za Pravoslavnu..
Spisi Vatikana kažu da prije pada Bosne u ruke Turaka ,na teritoriju Bosne je bilo najviše Katolika i Bogumila (heretika).. Niko nije spomenuo pravoslavce ,jel ih nije ni bilo. Zanimljivo da se ova teza potvrđuje Turskim opisom Bosne ,gdje navode da su na teritoriju Bosne zatekli uglavnom Katolike i Bogumile... Samo Srbi tvrde da je na tlu BiH bilo 99,9% pravoslavaca ,pri tome blamirajući se činjenicom ,da su i Srbi prije 1054 godine bili KATOLICI kao i njihov prvi kralj Stefan I Prvovjenčani i njegov otac Stefan Nemanja!!
@ niki Problem nije u religiji ,jel svaka (pa i ta odmetnička pravoslavna) religija poziva na mir ,toleranciju ,ljubav ,poštovanje.. Problem je u pajserčinama a.k.a @ Srbin ,koji si umišljaju da su moralna vertikala Balkana i koji lekcije moralnosti drže svim narodima ,i na njih gledaju sa visine ,kao na manje vrijedne.. Samo malo im prošetaj po forumima srpskim pa ćeš vidjeti da su Hrvati \"pokatoličeni Srbi\" ,Bošnjaci su \"islamizirani Srbi\" ,Albanci su isto Srbi (iako su poslije Grka najstariji starosjedioci Balkana)..i treba ih \"preseliti\" u Anadoliju! Mislim presmješno ,pogotovo kad o tome trabunjaju ovi Srbi koji su preko karpata došli na teritorij Balkana... I oni bi \"starosjedioce\" da šalju u Anadoliju! Pa to više nije normalno dokle njihove moralne lekcije idu!
znaci vas dvoijica se svadjate oko povijesti oko rijeci oko ovog oko onog stvari koje su danas nebitne. fakat su vise nebitne. koga briga vise jel ste nastali od ovog ili od onog i koje ste vjere i zasto ste te vjere. vjerujte u sta hocete boze dragi sta se prepucavate i trosite vrijeme. sta imate od toga da nesto jedno drugom dokazete? obojica se cinite pametni i steta je sto ne mozete opstojati skupa nego morate ovako trositi energiju. je.be..m vas glupe fakat ste idioti i srbi i bosnjaci a bogme i moji dragi hrvati. dabogda se svi pok..la..li da vas vise nema i da zemlja konacno prodise.
Ako je prije 1054 godine postojalo jedno Kršćanstvo (kojim se upravljalo iz Vatikana) ,onda se nije imalo šta \"dijeliti\"... Da bi se nešto \"dijelilo\" morala su postojati \"dva kršćanstva\" što nije slučaj (kao što si se i sam složio) citiram te: \"Prvi dio je tacan da je samo Krscanstvo postajalo.\" Pravoslavlje nije postojalo prije 1054.godine! Nastalo na ISTIM principima kao i Engleska crkva... Odmetničke i jedna i druga.. Istina boli..
@Schismo \"Pravoslavlje je nastalo na istim principima kao i Engleska crkva\" Nazalost pogresno! Ti tako pametan trebao bi da znas sta znaci Schisma i time ti se sve objasni. Medjutim, ja ne znam. Bil mi malo pomogo i objasnio sta je to da i ja tu novu(buahahaha) crkvu razumijem. Ja mislim da cu bolje sve to razumjeti sto ti meni pricas kad mi budes objasntio ili jos bolje, preveo tu rijec: \"Schisma\" Pi.cko, citavu vece izbjegavas. Ma uvijek je jasno bilo da nemate karaktera. Potvrde stizu svaki dan. PS: opet sifra Schisma, nije moguce, hahaha
@ Srbine Postojalo JEDNO kršćanstvo koje je ustoličio car Teodozije! To Kršćanstvo je bilo i ostalo JEDINA PRAVA RELIGIJA SVETOG RIMSKOG CARSTVA! Tom religijom je upravljao PAPA iz VATIKANA!!! Nikada nisu postojale 2 crkve ,postojala je samo JEDNA! Pravoslavlje je nastalo na istim principima kao i Engleska crkva - odmetničke i jedna i druga! Vi šizmajte do sutra ,činjenice stoje! Prvi kralj (i njegov otac) oba bili Katolici ,kao što vam i 99% populacije bilo Katoličko! Zato vam je papa poslao krunu ,odnosno napravio Srbiju.. Izdali ste njega ,i svoje kraljeve i svoju autohtonu religiju... Prodali ste se Bizantu za šaku kukuruznog brašna... Istina BOLI !!
@Schisma Ma ja bolan. Citajuci danas tvoje komentare vidio sam da sve zivo znas, crkvena pitanja i historiju i sve. Ovaj, mozda se malo i u Grcki razumijes pa da mi odgovoris na neko pitanje. Ovaj, sta znaci \"Schisma\"? Danas sam neku bud.alu citao kako tvrdi da to ne znaci podjela. Jel ti imas prevod za mene? Ja jadan gl.upi Srbin ne znam naci na Netu, hehehe! Hajd pomozi Bosnjacki intelektu, sta znaci \"Schisma\" prosvijetli me, hehe!!! PS: Neces vjerovati, znas koju sifru sam morao da unesem da posaljem komentar: \"Schisma\", haha....
@ Srbin Gdje si popravoslavljeni katoliku... Izdali ste svog prvog Kralja (Stefana Prvovjenčanog) i njegova oca (Stefana Nemanju) kao i krunu (državu) što vam Papa konto katolicizma napravi.... Ehehehehehe prava ste moralna vertikala Balkana ,klasično zatucano... Još kad mi se smatrate \"kršćanima\" a ne znate da vam Pravoslavna crkva do 1054 nije postojala... A vrhunac je kad po vašim forumima čitam kako Albance (drugi najstariji narod Balkana poslije Grka) ,potomke Ilira treba \"premjestiti\" u Anadoliju.. Ha ha ha ,sanjaju na glas ovi što su na Balkan došli sa Karpata ha ha ha!
Hehe, gdje si jadnice, tesko naci prevod a pi.cko? Znam kako se sada osjecas, mora da je gadno. Ipak neki gl.upi Srbin te nadigrao samo sa jednom rijec, znas koja: \"Schisma\" Haha, jesi jadan. Ignorises cinjenice svih naucnika ovog svijeta i trabunjas neko sra.nje proizevedeno iz tvoje jadne glave. \"Schisma\" znaci podjela. Ne znaci, nova crkava ili bilo sta drugo iz tvoje glave, hehe. Podjela. Imas Internet a ne znas naci prevod jedne rijeci, jadno Ma jednom rije: Bosnjak! PS: Podjela Hehe
Prvo ste bili pagani koji su došli sa Karpata ,a onda ste postali Katolici ,pa od Katolika preko noći Pravoslavci! A svima drugima \"sudite\" i držite \"moralne\" lekcije ,kad ispade na kraju da ste najgori izrod od svih... Usput imam pitanje ,čiji se ono \"vitezovi\" boriše kod Nikopolja na strani Turaka protiv križara kršćanske koalicije 1396 godine? Ehehehehe ....
@ Srbin Hahahahaah a znači ne znaš ko je ustanovio Crkvu kao jedinu religiju Rimskog Carstva i ko je napravio Vatikan ? Ha ha ha ,a kako baš \"taj dio\" da ne znaš hehehehehe... Dok mi ne kažeš odakle se upravljalo Kršćanstvom do 1054 godine kao i šta vam je ispoljavao Stefan Nemanja te Stefan Provjenčani i ko ga je krunisao ,nemam šta dalje sa tobom da raspravljam.. Vrati se korjenima ,oslobodi se te odmetničke vjere! Sve ti je oprošteno!
Iskreno receno, ne znam: Na pocetku Hriscanstva su bila 5 Patrijarhata koja su imala sjedista u Rimu, Konstantinoplu, Alexandriji, Antiohiji i Jerusalimu. I kad su se trebala donositi odluke sazivana je Sinod (grcki za okupljanje) i odluke su se tako zajedno donosile. Smatram tako da su te sjedista ravnopravna, a ti smatraj da je Rim bio glavni... Sada tvoj odgovor, isto kao ja gore. Prevod rijeci \"Schisma\". Hajd, vec 5 komentar izbjegavas...
@ Srbin A ti meni samo odgovori na pitanja: Odakle se Kršćanstvom upravljalo do 1054 godine? Te šta vam je ispoljavao Stefan Nemanja i njegov sin Stefan I Pravovjenčani? Pošteno?
Haloooo, kakvi timovi?!? Nemoj filozofirati. Nisi nikakav naucnik, to tvoje misljenje nije relevantno ili potrebno. Danas obadvije crkva priznaju naziv \"Schisma\". Nadji mi sta je prevod te rijeci sa grckog na \"bosanski\". Ti tvrdis da taj \"dogadjaj\" iz 1054 nije \"podjela\". Ok, fino napisi prevod ove rijeci i znacemo jel je podjela ili ne!! Budi faca i predji preko sebe i napisi prevod, vec izbjegavas zadnja 3 komentara. A nemoj misliti da sam zaboravio stranicu 161 i to pokusavas precutati. Hehe, znam ja takvih kao sto si ti dovoljno...
@ Srbin Ti odlično znaš da je Papa prozvao Pravoslavce za heretike.. Sad se malkice zapitaj ,da li bi Papa krunisao prvog Srpskog kralja ,da Srbi u tom vremenu i prostoru nisu bili 99,9% Katolici??? Zapitaj se ,da li bi vas Hrvatski kralj Tomislav spašavao od Bugara (koji su vas poklali i protjerali) da niste bili Katolici... Ako niste bili Katolici ,zašto je Tomislav pisao \"da je braću Katolike spašavao Bugarske kame\" ???
@ Srbin Pošto tokmak ne razumije ,moram skroz da pojednostavim... Ja i ti igramo u istom timu.. I ja sutra odem ,napravim svoj tim i na silu (kao što su Bizantijci mačem) prevedem pola tvojih igrača (vijernika) u moj tim...Jel to \"podjela\"? Mi smo se podjelili ,ali tako što je nastao NOVI TIM koji je počeo štovati nova pravila! Tako isto u Kršćanstvu je nastala nova religija - Pravoslavlje koja je konvertovala ljude! Tako je i nastala podjela ,koje prije toga nije bilo (jer je postojala JEDNA CRKVA kojom se upravljalo iz VATIKANA) ...