Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka čast ekipi na radu kojeg su uložili da počnu sa digitalizacijom nastave u našoj državi. Činjenica je da zaostajemo za mnogim evropskim državama, ali i za našim komšijama. Ako se mladi neće posvetiti ovome ko će drugi? Puno sreće u daljem radu :D
Ipak se ne moze reci da nam je cjelokupni obrazovni sistem zaostao. U nekim skolama u KS su vec uvedeni elektronski dnevnici, takodjer je svima poznato da Ekonomska skola vec odavno ima online sedmice i mnoge skole su vec opremljene najmodernijom tehnologijom. Takodjer, kolaborativni sistem Google for Education je uveden u nekoliko skola. Dakle, nije problem u sistemu, vec u pojedincima. Sve u svemu, zanimljiva tema, ali nedovoljno istrazeno.
Smatram da su odlično istražili i da je upravo poenta bila da nisu sve škole jednako i sistemski uređene u smislu modernih tehnologija. Ima škola koje su opremljene a te resurse ne koriste, tako da: globalno edukovati profesore u već opremljenim školama a u onim koje to nisu- opremiti škole i educirati profesore. Kako sam shvatila stvar je u tome da se sve dovede na isti nivo a ne da imamo primjere samo par škola poput Ekonomske ili Treće. Uglavnom djeco svaka čast!
Opet ne mozemo govoriti kako smo zaostali. Ne znam koliko ste Vi upuceni u ovu pricu, ali mnogo bh. skola se moze pohvaliti vrhunskom opremom. Kako sam vec rekla, tema je zanimljiva, ali smatram da mi u bh. obrazovanju imamo mnogo vece probleme od toga da li ce sve skole imati elektronske table ili ne.. Zar nam nisu veci problemi neadekvatni udzbenici koji ne obuhvataju nastavni PP, kao i dvije skole pod istim krovom? Od osnova se krece. Ako se kuca gradi na klimavim temeljima - srusit ce se.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)