Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Obrazovanje ne smije da se rješava na nivoima kantona. Postadosmo ko nekada grčke države gradovi (polisi) svako svoju politiku vodi. Treba obrazovanje normirati na ako već ne može na državnom onda barem na federalnom nivou. Ovako djeca u Zenici će imati drugačije planove i programe od djece u Sarajevu Bihaću Mostaru itd. Idiotizam žešći. Sameo nek je privid napretka a posljedice će osjetiti buduće generacije.
Na osnovu cega je decentralizacija idiotiza? Decentralizovan sistem znaci da imas vise razlicitih administracija koje se takmice za najbolje rezultate. Sto znaci ako vlada KS napravi glupost, to ce svima biti jasno jer bi vidjeli da je drugdje bolje. U centralizovanom sistemu ne postoji niti jedan jedini standard po kojem se moze mjeriti uspjeh tog sistema. Najbolje bi bilo sve privatizovati, ali jbg.
Strategija 2017 -2020, a vec sada smo skoro pa u oktobru 2017. Jos dok je usaglase u usvoje. Znaci jedna godina manje.
Znaci svaki kanton ima svoju "strategiju" "obrazovanja"....lepo lepo......kad pocinjete sa granicnim prelazima izmedju kantona?...Carinske sluzbe itd.....ima raje tu da se uvali kolko os...koje macole....
Betoniranje direktorskog kadroviranja podobnih (SDA) u narednih pet godina, sa drastičnim povaljivanjem obrazovanja, koje je palo na najniže grane u BiH u zadnjih 100 godina radi oborenih kriterija koji su odbili studente i đake da se školuju u Sarajevu i dodatno na taj i na druge načine ponizili profesorsku struku su rezultat nemuštog uplitanja politike u škole i fakultete, čemu se treba odlučno oduprijeti. Zakon koji to omogučava dodatno tjera mladost iz ove zemlje.
9 dana kratko? Da, neradnicima koji bitne dokumente mjesecima drže u ladici!!!!!!