Ništa od ostavke
767

Nana Fata Orlović optužila Ramiza Salkića da je nagovarao da proda zemlju, on sve negira

Piše: I. Č.
Fata Orlović i Ramiz Salkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fata Orlović i Ramiz Salkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nana Fata Orlović optužila je u intervjuu za Face TV potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića da je posredovao u pritscima na nju da proda svoju zemlju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, što je Salkić u razgovoru za Klix.ba negirao.

Podsjetimo, u dvorištu Fate Orlović, bošnjačke povratnice u Konjević Polje, u ljeto 1996. godine bespravno je sagrađena pravoslavna crkva, koja još uvijek nije uklonjena iz njene avlije. Pravna borba još uvijek traje.

Nakon svega je, kaže nana Fata Orlović, potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić posredovao u pritscima da ona proda svoju zemlju Srpskoj pravoslavnoj crkvi i da podijele novac.

"Lako bi njemu bilo uzeti moje. Neka proda svoje, ja svoje ne dam", kazala je nana Fata Orlović aludirajući na Ramiza Salkića, dodavši da ga je potom "maršnula iz kuće".

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić kazao je za Klix.ba da je sve to totalna neistina.

"Oni koji znaju Ramiza Salkića znaju šta sam ja uradio u borbi da se nani Fati vrati njena imovina. Nikad nisam pomislio, a kamoli da bi takvo nešto predložio. Sve je stvar insinuacija, konstrukcije i želje ljudi da u ovoj godini naštete meni lično zloupotrebljavajući staricu, zarad svojih političkih ciljeva", kazao nam je Salkić.

Na pitanje zašto bi starica imala potrebu da istupi sa takvim optužbama, Salkić odgovara da "ne može znati šta je u njenoj glavi".

"Ja znam šta je istina. Ono o čemu priča Fata nikad se nije desilo, niti smo mi razgovarali na takav način", istakao je Salkić.

U međuvremenu se očitovao i lider Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković kazavši da, nakon što je sve izašlo u javnost, potpredsjednik RS-a ima moralnu dužnost da podnese ostavku.

"Cijela povratnička zajednica bila je uz Salkića kada se našao na meti ministra unutrašnjih poslova RS-a Dragana Lukača, svi su ga podržali kada je molio za pomoć nakon što ga je predsjednik RS-a Milorad Dodik izbacio iz Palate predsjednika RS-a", rekao je Duraković za Fenu.

Salkić je kazao u razgovoru za Klix.ba da oni koji od njega očekuju ostavku treba da se kandiduju na izborima i da ga pobijede.

"Od gubitnika nikad nisam prihvatao savjete, niti sam odstupao pred gubitnicima", zaključio je Ramiz Salkić.