{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon zatišja, posljednjih dana sve veći broj turista u Neumu

20.7.2014. u 21:27
120
226
Nakon zatišja, posljednjih dana sve veći broj turista u Neumu
120
Nakon sušnog perioda u kojemu je jedini bosanskohercegovački grad na Jadranskom moru, Neum, pohodio jako mali broj turista, posljednjih dana situacija se dosta popravila čemu je posvjedočila i naša ekipa.
Posebno je živo oko hotela Sunce, ali i na ostalim neumskim plažama. Hoteli Sunce, More, Zenit i Stela posluju dobro posljednjih dana, a posla je više i kod vlasnika privatnih pansiona. Cijene noćenja se kreću od 20 do 50 KM.

Prenoćišta koja su bliža moru su nešto skuplja, dok se na periferiji može noćiti i za 20 KM. Cijene hrane i pića su također pristojne.

Noćni život u Neumu također je posljednjih dana zaživio. Postoji nekoliko lokala sa muzikom uživo koji pohode najčešće turisti naših korijena koji trenutno žive u zemljama zapadne Evrope. Inače, u Neumu smo jučer sretali automobile sa hrvatskim, mađarskim, crnogorskim, pa čak i njemačkim registarskim oznakama.

"Mali problem za nas je činjenica da se do Neuma bez prelaska granice može samo preko Svitave na kojoj je cesta neuslovna i nepreporučiva. Kada bi davno obećani put Stolac – Neum bio uspostavljen sigurno je da bi nama ovdje bilo mnogo bolje", kazao nam je Slobodan, jedan od vlasnika pansiona u Neumu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: