BiH
117

Nakon više od 16 sati: Predsjedništvo BiH osudilo teroristički napad u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Teroristički napad koji se desio u srijedu navečer u sarajevskom naselju Rajlovac osudio je i kolektivni šef države Bosne i Hercegovine.

"Predsjedništvo Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje brutalni teroristički napad na pripadnike Oružanih snaga BiH, koji se dogodio u sarajevskom naselju Rajlovac 18. novembra 2015. godine, u večernjim satima, a u kojem su živote izgubila naša dva vojnika, Nedeljko Rajić i Armin Salkić, te ranjen treći, Dževad Ljukovac", stoji u zajedničkom saopćenju Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Istaknuto je kako Predsjedništvo BiH zahtijeva od nadležnih pravosudnih i policijskih organa da sprovedu detaljnu istragu, s ciljem potpunog rasvjetljavanja i utvrđivanja svih okolnosti ovog napada.

"PBiH izražava iskreno saučešće porodicama tragično stradalih vojnika, a narode i građane Bosne i Hercegovine poziva da u ovim teškim trenucima budu ujedinjeni u osudi i beskompromisnoj borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma", zaključuje se u saopćenju.

Ipak, s obzirom da je Predsjendištvo vrhovni komandant OSBiH, porazna je činjenica da su se članovi Predsjedništva BiH na čelu sa predsjedavajućim Draganom Čovićem oglasili tek više od šesnaest sati nakon ubistva vojnika.