Komentari (212)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Valja sad rupu premjestit...
Autobuska stanica, od prije poznata policiji..
http://www.fmpu.gov.ba/uredbe/sudionici_u_gradjenju_prijedlog_uredbe.doc II UREĐENJE GRADILIŠTA Član 2. Uređeno gradilište je ono gradilište koje udovoljava uvjetima uređenja gradilišta i na kojem je dostupna sva propisana dokumentacija. Uređenim gradilištem smatra se namjenski pripremljeno i opremljeno zemljište, sa svim potrebnim instalacijama, tehnološkom opremom, privremenim objektima i uređajima, sredstvima sigurnosti i zaštite koji omogućuju nesmetan, efikasan i siguran rad na izgradnji građevina ili izvođenja drugih zahvata u prostoru. Gradilište mora biti ograđeno radi sprječavanja nekontroliranog pristupa ljudi na gradilište. Za uređeno i/ili neuređeno gradilište odgovoran je izvođač radova.
Treba radar jedan jer voze nenormalno brzo. ○○○○
http://www.rad.com.ba/dj_saobracajnice.htm "U ovom segmentu aktivnosti KJKP "RAD"-a uglavnom se obavljaju sanacije udarnih rupa na cestama i izgradnja novih kolovoznih saobraćajnica." ?! Možda bi trebalo revidirati im Certifikat BAS EN ISO/IEC 17025: 2006
NPR. BAS EN 1341:2014. http://www.bas.gov.ba/standard/?natstandard_document_id=277382
http://www.fmpu.gov.ba/pravilnici/pravilnik_oznacavanje_gradilista.pdf
Ovom prilikom sam se sjetio rođaka S.Š, koji već duže vrijeme traži da kupi odgovarajući bicikl. Mogao bi potražiti mladića inicijala M.G radi kupovine bicikla marke, jer ovome u narednom periodu sigurno neće trebati. Bicikl je bez vidnih oštećenja, a mladića će naći na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a s manjim oštećenjem. Sretno!
* marke Polar :)
nije mi jasno kako moze biti da radovi nisu uopste saobracajnim znakovima obiljezeni!?
dokaz da taj biciklista nije na klixu inace bi znao...
po evropskim standardima
Ako momak ne bude tužio RAD ...
Samo u apsurdistanu...
Trebali su dati uputstvo kako koristiti stazu, ipak je to KNOW-HOW u kasabi!
Juče gledam ove bicikliste baš u novom gradu kako voze po kolovoznoj traci, drot ih zaustavi napisa kaznu i oni opet nastaviše.
Da li je bilo propisno obiljezeno da su na ovom mjestu radovi u toku? Da je skela pala na njega mozda bi se izvodjac radova moga tuziti, ovako "sam pao sam se ubio" :) Ironicno...kao i sve ostalo. Povrijedjenom zelim brz oporavak.
Bože sačuvaj kako su ostavili. Momak obavezno da ih tuži i naplati odštetu. Sretan oporavak.
Neko je večeras pao na autobuskoj a neko na drugoj brazilskoj.
Bakker kaze zaposlice još 3000 radnika da zakrpe rupe. Dvije lopate tri utovara