{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nakon smrti porodilje komisija Ministarstva zdravlja RS-a u bolnici Gradiška

F
31.10.2016. u 14:15
0
21
Nakon smrti porodilje komisija Ministarstva zdravlja RS-a u bolnici Gradiška
0
Nakon smrti porodilje komisija Ministarstva zdravlja RS-a u bolnici Gradiška
Komisija za vanredni stručni nadzor, koju je u subotu imenovao ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, a povodom ispitivanja okolnosti pod kojim je došlo do smrti porodilje Jovane Šinik u bolnici u Bosanskoj Gradišci, jutros je počela s radom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
U komisiji su predstavnici Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a, specijalist sudske medicine i specijalisti ginekologije.

Komisija je dužna da obavi vanredni stručni nadzor u vezi smrti Jovane Šinik, porodilje koja je 27.oktobra ove godine preminula poslije poroda na Ginekološko – akušerskom odjeljenju Opšte bolnice Gradiška, te utvrdi da li su u pružanju zdravstvene zaštite ispoštovane sve propisane procedure.

Po obavljenom stručnom nadzoru, Komisija je dužna podnijeti izvještaj ministru zdravlja i socijalne zaštite o utvrđenom stanju i predložiti mjere koje treba preduzeti. Rok za podnošenje izvještaja je sedam dana od obavljenog stručnog nadzora, saopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva.

Nakon dostavljanja izvještaja ministar će, u skladu sa preporukama Komisije, preduzeti adekvatne mjere o čemu će javnost biti obaviještena.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić uputio je najiskrenije saučešće članovima porodice Jovane Šinik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: