{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slučaj smrti porodilje u Bosanskoj Gradišci: Porodica će tužiti bolnicu, ljekari tvrde da nije bilo propusta

31.10.2016. u 19:55
142
77
Slučaj smrti porodilje u Bosanskoj Gradišci: Porodica će tužiti bolnicu, ljekari tvrde da nije bilo propusta
142
Slučaj smrti porodilje u Bosanskoj Gradišci: Porodica će tužiti bolnicu, ljekari tvrde da nije bilo propusta
Bolnica u Bosanskoj Gradiški
Porodica Jovane Šinik, porodilje koja je u četvrtak umrla u gradiškoj bolnici, tužit će ljekare koji su obavili porođaj. Tvrde da je Jovana umrla jer se porodila prirodnim putem, a ne carskim rezom, iako je beba imala više od pet kilograma.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Čekaju obdukcioni nalaz, koji će biti gotov za desetak dana, kako bi imali osnov za tužbu. U otpusnoj listi, kaže rodbina, stoji da je umrla usljed pucanja materice, prenosi ATV Banja Luka.

"Angažovat ćemo nadležne institucije da se to ne bi poslije dešavalo nekim drugim majkama i djeci nečijoj tuđoj", rekao je Jovanin stric Stojan Tendžerić.

Iz bolnice u Gradišci stiže saopćenje. Kažu da je pri porođaju bilo prisutno devet ljekara i da su ispoštovane sve procedure.

Direktor bolnice u Bosanskoj Gradišci, Vlado Marjanović, poručuje da nije ovlašćen da daje izjave i da će sačekati instrukcije iz Ministarstva zdravlja. Oni su danas u ovu bolnicu poslali komisiju koja je imala zadatak da utvrdi da li je pri porođaju Jovane Šinik bilo propusta.

Ministarstvo zdravlja poslalo je ljekare, patologe i pravnike u Bosansku Gradišku. Ispitali su čitav slučaj, o kome će obavijestiti ministra, Dragana Bogdanića. Na njemu je da odluči šta će biti dalje.

"Po obavljenom stručnom nadzoru, Komisija je dužna podnijeti izvještaj ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske o utvrđenom stanju i predložiti mjere koje treba preduzeti. Rok za podnošenje izvještaja je sedam dana od obavljenog stručnog nadzora", saopšteno je iz Ministrastva.

Jovanina porodica i dalje je u šoku. Ne mogu, kažu, još da prihvate da je nema. Sigurna su da su ljekari pogriješili. Tvrde da je u bolnicu otišla kao zdrava žena. Iza nje je ostalo petoro djece.

"Pomagat ćemo, naravno da ćemo pomagati. Pomagali smo se i do sada, a od sada da se i ne govori", rekla je Jovanina strina Novka Tendžerić.

Stanje bebe koja je nakon porođaja prebačena u Banju Luku i dalje je neizvjesno. Slučaj Jovane Šinik istražuje i banjalučko Okružno tužilaštvo. Poslali su policiju da iz bolnice izuzme svu dokumentaciju, a saslušali su i ljekare koji su prisustvovali porođaju. I uprava bolnice i Ministarstvo zdravlja poručuju da će sve ići po zakonu i da će, ako se utvrdi da je bilo propusta, odgovorni biti sankcionisani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: